SDE

Владика Ярослав: Ідімо в житті за світлою зорею, якою для всіх нас є наша Небесна Матір [фото]

22 вересня 2016
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
21 вересня, у празник Різдва Пресвятої Богородиці, у Катедральному соборі Пресвятої Трійці м. Дрогобича владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію. Під час богослужіння єпископ уділив священичі свячення диякону Андрію Гладкому.

Звертаючись до вірних зі словом проповіді, владика Ярослав наголосив, що свято Різдва Пресвятої Богородиці є радістю для неба і землі, "початком нашого спасіння", адже під час цієї події розпочинається відкуплення людського роду. Народжена Пресвята Богородиця є провісником нашого спасіння, вічного життя і щастя, що будуть даровані нам. Вона стане Богородицею, кивотом Нового Завіту, Матір’ю Христа Спасителя, що знищив смерть і дарував нам життя вічне.

Далі проповідник заохотив вірних до постійної прослави Матері Божої і Матері всього людства, а також щоб кожен християнин ревно черпав із багатства чеснот Її богоугодного життя. "Чесноти Богородиці та благодать Святого Духа ставлять її вище всіх, не тільки святих та праведних людей, але і небесних сил", - сказав владика Ярослав. Відтак проповідник перелічив основні чесноти Приснодіви: віра та цілковите віддання Божій волі, терпеливе та мужнє перенесення всіх життєвих труднощів, материнська турбота. Однією з найголовніших чеснот Пресвятої Діви Марії є її безумовне смирення та покора, якими було пронизане усе її життя.

Звертаючись до викликів сьогодення, владика Ярослав сказав, що сучасний християнин є свідком того, як в зматеріалізованому світі часто нівечяться християнські цінності, щораз більше знецінюється дар життя, відбувається самогубство власної гідності, через страшну пошесть алкоголізму, наркоманії, розпусти та різновид аморальної деградації людини. "Багато батьків, котрі не хочуть народжувати дітей, повинні навчитися із сьогоднішнього свята, що народження нового життя – це вияв Божої любові та благословення, а не перешкода у здобуванні кар'єри та безтурботного життя", - додав єпископ. Українці мають єднатись в молитві, щоб кожна дитина, яку дарує Господь українській сім’ї стала бажаною і улюбленою, як дитятко Марія для своїх батьків Йоакима і Анни.

Після завершення богослужіння владика Ярослав привітав ієрея Андрія і подякував батькам, родині, духовним наставникам новопоставленого диякона за товаришування йому на дорозі до тайни священства.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Катедральний собор, свячення, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори