SDE

Громадська організація «Спільнота взаємодопомоги «Наша Хата» активно провадить європейські практики поводження з відходами та формування екологічної культури населення

13 вересня 2016
Друк E-mail
Фото прес-служби Карітасу
В світлі загострення екологічних проблем по всьому світу, слід приділяти значну увагу розвязанню цих проблем. Одним зі шляхів розв'язання є рециклізація — вторинна переробка відходів, тож, одним з наших завдань є популяризувати роздільне збирання сміття не тільки як шлях до економії, але і як формування відповідальної екологічної поведінки. Суть процесу роздільного збору сміття полягає в тому, аби цінні речовини, які можуть бути перероблені, не ставали сміттям і не потрапляли на звалища. Адже в кожному мішку із непотребом, який ми несемо до контейнера, а звіди його повезуть на звалище за містом, є чимало речей, які б ще могли послугувати людям.

Тож, «Спільнота взаємодопомоги «Наша Хата» в межах проекту «Викидай правильно!», здійснення якого можливе завдяки підтримки Карпатського фонду Україна та Карпатської надації Словаччина у рамках Програми «Дійсно разом 2.0», що фінансується Словацькою державною Програмою допомоги з розвитку – SlovakAid та за фінансової підтримки Emmaus Europe встановила сім спеціалізованих контейнерів для збору вживаних речей,це – одяг, взуття, білизна, дитячі іграшки. Вони є зайвими у когось вдома, але стануть у нагоді потребуючим, безпритульним, малозабезпеченим сім'ям. Також речі, не придатні для користування передаються на утилізацію.

Встановлюючи такі контейнери ми показуємо, що одяг, взуття, постільна білизна та аналогічні речі можуть підлягати вторинному використанню та переробці. Окрім того, приносити одяг та взуття до спеціалізованого контейнера — це ще одна можливість чинити добро у цивілізований спосіб.

Тож, не викидайте речі, а поділіться ними з бідними та бездомними.

Віднесіть непотрібні речі до контейнерів, що за адресами:

м.Дрогобич

ц. Пр.Трійці, вул. Трускавецька, 2,

ц. Спаса, вул. Стрийська, 173,

ц. Стрітення Господнього, вул. Самбірська,

ц. Петра і Павла, вул. Стрийська, 1,

магазин «Рукавичка», вул. Лесі Українки, 14 (внутрішній дворик),

ц. Успіння Пр. Богородиці , вул. Володимира Великого,

ц. Свщм Йосафата, вул. Грушеського, 101

ц.Різдва Івана Хрестителя, вул. Спортивна

м.Трускавець

ц. «Добра Новина», вул. Бориславська,

ц. Пр.Богородиці, вул.Дрогобицька,

ц. Св. Пророка Іллі, вул.Стуса, 17

м.Стебник

ц. Різдва Пр. Богородиці, вул.. Шептицького, 5

Ми також можемо забрати габаритні речі, для цього потрібно зателефонувати нам за номером: 098 583 2953 або 067 673 0469.

Пам'ятаймо, що непотрібних речей, як і непотрібних людей, не буває.

Уляна Яжик - PR - менеджер "Карітас СДЄ УГКЦ"

Теми: карітас

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори