SDE

У с. Губичі на Старосамбірщині відбулось перенесення чудотворної копії Пацлавської ікони Богородиці до нового храму [фото]

05 травня 2016
Друк E-mail
Фото парафії с. Губичі
Цьогорічний храмовий празник с. Губичі, що на Старосамбірщині, запам’ятається вірянам на довго. 3 травня, у Світлий Вівторок, відбулося перенесення чудотворної копії Пацлавської ікони Богородиці та перехід парафіян до новозбудованого храму, про який вони мріяли багато десятиліть. Подячна молитва Богу лунала як зі старечих, так і з дитячих уст, сльози радості змішувалися з веселим переспівом тропаря Пасхи: «Христос Воскрес із мертвих!».

Єдиним серцем і устами славили Бога священослужителі з Добромильського та гості з Підбужського і Мостиського деканатів. Парох с. Міженець отець Антон Василейко очолив Божественну Літургію, а парох с. Залокоть – отець Святослав Городецький, який є виходцем з Добромиля, виголосив проповідь. Прибув також отець Богдан Кащук (УПЦ КП), з Добромиля котрий спільною молитвою проповідував єдність та любов українських християн. Священик місцевої парафії Андрій Устрицький подякував Богові за чудесне заступництво Пацлавської Богородиці, завдяки якій сповнилась мрія парафіян. Священик також подякував усім присутнім, що трудились, складали пожертви і ревною молитвою освячували цей храм.

Серед гостей були не лише жителі Добромильщини, а й з різних кутків Львівщини, що є вихідцями з с. Губичі. Зазначимо, що богослужіння супроводжував камерний хор храму Св. Йосафата смт. Нижанковичі.

Особливим гостем став владика Володимир (Груца), єпископ-помічник Львівської архиєпархії, котрий в цей же день звершував Архиєрейську Літургію у своєму рідному селі Тарнава. У післяобідній час владика Володимир о. Павлом Колясою, деканом Добромильським, прибув до Губич і завітав до новозбудованого храму. Владика поділився з вірними та священиками притаманною йому усмішкою радості та простоти, запевнив, що пам’ятає в молитві Губичі та всю Добромильщину.

За повідомленням парафії с. Губичі

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Володимир (Груца), Добромильський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори