SDE

Духовний вечір у самбірському капеланському центрі «Ноїв Ковчег» з… преподобним Йоаном Ліствичником [фото]

12 квітня 2016
Друк E-mail
Св. Іван Ліствичник
Ввечері, 10 квітня, до капеланського центру «Ноїв Ковчег», який діє у м. Самборі при лікарняному храмі святого великомученика Пантелеймона, прийшли як старші, так і зовсім юні парафіяни, щоб ближче познайомитися із постаттю IV Неділі Великого посту – преподобним Йоаном Ліствичником.

Настоятель вищезгаданої святині та капелан медичного закладу, о. Тарас Рисей, розповів присутнім про велич справжнього стовпа всього монашества, який жив та подвизався на Синаї у VI-VII-му століттях. Коротко ознайомивши всіх із його побутом та аскетичними трудами, священик запропонував подивитися документальний фільм, у якому, на основі духовного твору преподобного Йоана – «Ліствиці», можна було багато почерпнути про суть та потребу молитви для кожної людини. Після перегляду, присутні приступили до жвавої дискусії. Ділились відверто як проблемами якісної молитви, які можуть виникнути у сучасного християнина, так і пережитим досвідом Божої присутності у власному житті.

Також великий акцент отець Тарас зробив на оцих словах преподобного Йоана Ліствичника: «Не ухитряйся в молитовному красномовстві; бо нашого Небесного Отця часто радує і сором'язливий, нехитрий лепет дітей. Не будь багатослівним, коли розмовляєш з Богом, тому що інакше, вишукуючи слова, ти заплутаєшся у них. За одне тільки слово Бог помилував митаря; одне слово віри врятувало розбійника на хресті. Багатослівність у молитві розсіює розум і наповнює його великою кількістю образів. Єдине ж слово, звернене до Бога, збирає розум в Його присутності. І якщо, коли молишся, котресь слово вдарило тебе в серце, досягло самих твоїх глибин, – тримайся цього слова, повторюй його, бо в такі хвилини сам ангел-хоронитель молиться з тобою, тому що тоді ми правдиві й вірні собі самим та Богові». Ці речі лягли в основу подальших розважань та дискусії, які зайняли цілий вечір. Розходились усі по домівках радісні та сповнені новими знаннями, дякуючи Господові за дар спільного перебування та зростання у Його містичному Тілі – Церкві Христовій.

за повідомленням "Ноївого Ковчегу"

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Самбірський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори