SDE

Владика Ярослав освятив на Мостищині оновлений храм преп. Даниїла Стовпника [фото]

28 грудня 2015
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
27 грудня владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відвідав громаду вірних с. Макунів Судовишнянського деканату на Мостищині. Єпископ освятив після оновлення місцевий храм преподобного Даниїла Стовника і відслужив Святу Літургію в співслужінні о. Володимира Пустельника (декана Судовишнянського), о. Антона Котила (адміністратора парафії) та священиків Судовишнянського, Мостиського деканатів.

Звертаючись у проповіді до вірних, владика Ярослав наголосив: "Християнське життя починається з запрошення від Бога: «Приходьте!»". Завдяки цьому запрошенню, яке Ісус звістив через Притчу про запрошених на вечерю, ми маємо сміливість наблизитись до Бога. "Ми можемо прийти до Нього у молитві, у наверненні, у часі передріздвяного посту, коли приготовляємось святкувати Його прихід до нас", - пояснив проповідник.

Далі єпископ сказав, що Бог прийшов до нас у Різдві, щоб ми могли прийти до Нього у таїнствах спасіння. "Він хоче прийти, щоб замешкати в нас, бо знає наскільки ми сильно бажаємо справжнього миру і сенсу в житті", - сказав владика Ярослав. Господь знає всі наші життєві труднощі: і те, що нас розчаровує, засмучує чи знеохочує, і те, що означає тривожитись чи старіти. Він знає, як усі ці почуття впливають на нас, і тому запрошує нас прийти до Нього: «Ідіть, бо усе вже готове... Прийдіть до мене всі втомлені й обтяжені, і я заспокою вас» (Мт. 11, 28). Теперішнє у Господі є тим моментом, коли час торкається вічності. Мета ж часу – дати нам можливість прийти до Бога, щоб відповісти на Його запрошення.

Крім того, проповідник додав: "Прийшовши і пізнавши Христа, людина має йти далі - нести у світ свідчення про Нього". Подібно як слуги з недільної притчі, що розійшлись по дорогах, околицях міста і всім передавали від Господаря запрошення на вечерю, так і ми, християни, маємо запрошувати інших до життя в Христі.

Після завершення богослужіння владика Ярослав подякував о. Антону Котилу, парафіянам, жертводавцям за те, що в скрутні економічні часи спромоглись відновити Божий храм. "Нехай цей храм, який ми сьогодні освятили, буде постійним місцем нашої зустрічі з Богом, місцем постійної і спільної вдячності Богові за отримані ласки", - побажав єпископ.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Судововишнянський деканат, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори