SDE

У Сколе парафія Різдва Пресвятої Богородиці відсвяткувала 120-літній ювілей храму [фото]

05 грудня 2015
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
4 грудня, у свято Введення в храм Пресвятої Богородиці, владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відвідав парафію Різдва Пресвятої Богородиці м. Сколе, яка цього дня святкувала 120-літній ювілей освячення місцевого храму. У співслужінні о. Віктора Коцеміри, декана Сколівського та адміністратора парафії, і священиків Сколівського деканату владика Ярослав відслужив Божественну Літургію. Перед тим єпископ освятив оновлений іконостас.

Звертаючись до присутніх на богослужінні, владика Ярослав подякував Богові за цілу плеяду осіб, які історично були духовно пов’язані з цією парафією: фундаторів, будівничих, украсителів, молільників.

Проповідник зазначив, що на місце храму в нашому житті вказує празник Введення у храм Пресвятої Богородиці. Праведні батьки Йоаким і Анна приводять свою доньку Марію, щоб виконати дану Богові обітницю. Первосвященик Захарія вводить дівчинку в Святає Святих, куди раз на рік міг входити тільки первосвященик. "Марія приходить в старозавітній храм, як місце присутності і життя Бога, щоби через своє чисте і святе життя самій стати живим храмом, з якого прийде у світ Спаситель", - сказав у підсумку проповідник.

Пресвята Богородиця навчає нас, що ми повинні відшукати правдиву роль Божого храму в нашому житті. "Божий храм має стати для всіх нас, особливо для нашої молоді та дітей, правдивою школою життя", - наголосив владика Ярослав. У храмі ми вчимось пізнавати Господа, вірити і любити Його всім серцем. "Тут кожна дитина вчиться розпізнавати Божу волю і своє покликання в житті", - додав єпископ.

Після завершення богослужіння владика Ярослав висловив вдячність о. Василю Головацькому за довголітню душпастирську працю. Відтак було зачитано декрет єпископа про звільнення о. Василя від обов'язків пароха даної парафії згідно з попередньо поданою ним заявою у зв'язку з досягненням 75-річного віку. Владика Ярослав також представив громаді вірних нового настоятеля храму о. Віктора Коцеміру, декана Сколівського, та побажав йому ревного служіння на цій парафії. Єпископ висловив вдячність вірним храму, які у нелегкі часи економічної розрухи взялись за благородну справу оновлення Божого храму. "Нехай у цих стінах постійно лунає відгомін глибокої молитви та Христової благовісті", - побажав вірним владика Ярослав.

Після цього присутніх з храмовим святом привітали діти Сколівської школи мистецтв. Вони виконали вірші й пісні, присвячені парафіяльному святу.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

 

Теми: Сколівський деканат, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори