SDE

Реколекції та місії Самбірського «УМХ» у Калинові [фото]

27 листопада 2015
Друк E-mail
Фото УМХ
Напередодні храмового празника Святого Архистратига Михаїла та інших безплотних небесних сил, до села Калинів (Самбірського р-ну), 20 листопада завітали особливі місіонери. Ще вранці, духівник організації «Українська Молоді – Христові» м. Самбора, о. Тарас Рисей, на запрошення місцевого настоятеля – о. Тараса Яворського, після Божественної літургії, розпочав реколекційні науки на тему потреби безнастанного покаяння та євхаристійної участі всього українського народу. По закінченні духовної бесіди, священики відслужили Молебень за недужих і помастили присутніх освяченим єлеєм.

Після обіду, о 16. 00, до місцевого храму прийшли школярі зі своїми батьками, знаючи, що саме для них відбуватимуться, особливого роду, місії. Отець Тарас Рисей приїхав не один. З ним прибули активні учасники відомої організації «Українська Молодь – Христові» м. Самбора, які приготували тематичну виставу – «Свічки мають горіти». Суть вистави, по її закінченні, чудово прокоментував о. Тарас Рисей, наголосивши на словах Ісуса Христа, що всі ми повинні стати світлом для світу. Але для того, щоб це звершилось, молодим українцям слід у молитві максимально наблизитись до Вогню – Господа. Лише з такими особами наша історія зможе мати щасливе майбуття. Після вступної проповіді, розпочався концерт молодіжного гурту «ПантелейНосики» (храму святого Пантелеймона м. Самбора), який подарував школярам і всім присутнім багато неповторних духовних вражень. Варто зазначити, що між піснями, знову і знову о. Тарас виголошував свої коротенькі науки, які стосувались тексту виконаних творів. Після завершення молодіжних місій, о. Тарас Яворський подякував молодим людям організації «УМХ» м. Самбора, і вручив їм солоденькі сюрпризи та образочки зі зображенням великого митрополита – Андрея Шептицького.

Реколекції у с. Калинів завершились у сам день храмового празника – 21 листопада. Під час торжественної Літургії, о. Тарас Рисей виголосив останню науку про ангельський світ і нас людей, котрі можуть наблизитись до Бога, через духовне самовдосконалення, або ж стати Його відвертими противниками, взоруючись на бунтаря, якого Господь бачив у момент блискавичного падіння.

Святкові та радісні парафіяни верталися до своїх домівок на гребені духовного піднесення. «Побільше таких місій, – говорили вони, – то і світ виглядав би зовсім інакшим!» Нехай Господь благословляє о. Тараса Яворського, що вже другий рік поспіль так дбає за овець стада Христового, повірених йому!

За повідомленням
УМХ  

ФОТОРЕПОРТАЖ

 

Теми: Дублянський деканат, Самбірський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори