SDE

Юні віряни храму Святого Миколая Старого Самбора здійснили духовно-пізнавальну екскурсію [фото]

13 серпня 2015
Друк E-mail
Юні старосамбірчани біля Собору св. Юрія у Львові
7 серпня для дітей-хористів УГКЦ храму Св. Миколая у райцентрі була організована духовно-пізнавальна екскурсія «Слідами Митрополита Андрея Шептицького». Організатори заходу мали на меті познайомити дітей з життям та неоціненним вкладом у розвиток духовності та державності Великого Сина України Андрея Шептицького.

Благословив на подорож дітей та їх наставників отець-декан Михайло Николин. А вирушили у дорогу з ними керівник молодіжного хору Тетяна Здреник та катехит Галина Скребцова, яка провадить місії у Києві й часто приїжджає до райцентру провідати хвору маму. Вона радо долучається до катехитичних місій нашої парафії.

І, до слова, церковний дитячий хор, з яким працює пані Тетяна лише кілька місяців, полюбився юним вірянам Старого Самбора й вони залюбки відвідують репетиції, аби велично прославляти своїм співом Господа. А парафіяни Святомиколаївської цекви, мабуть, пригадують, як піднесено звучала частина Служби Божої у їх виконанні однієї з червневих неділь.

 Але повернемось до духовної подорожі дітей. Власне, їдучи до Львова, аби відвідати заплановані у рамках екскурсії місця, духовна атмосфера між дітьми, налаштовувала їх на сприйняття тих неоціненних фактів, про які довідалися згодом. Адже дорогою вони співали релігійних пісень, слухали цікаву розповідь пані Галини про велич та унікальність постаті Андрея. Варто наголосити, що катехит і у Львові, і дорогою, доносячи до дітей цікаві факти з біографії Шептицького, ставила собі за мету роз’яснити дітям істину: чому Митрополита називають пророком, Мойсеєм?

Насамперед школярі з виховниками побували у Музеї-аптеці, де їм провели майстер-клас з написання ікон. А далі маршрут проліг до славної Святоюрської гори. Зокрема побували у підземній церковці-крипті, де знайшов вічний спочинок Митрополит. Неабиякої цінності духовній подорожі надала присутність дітей у митрополичих палатах, збудованих в 1760-1762 роках, які розташовані навпроти Архикатедрального собору св.. Юри. Діти із захопленням слухали розповідь пані Галини, що у червні 2001 року під час свого візиту в Україну у цих палатах перебував Папа Римський Іван Павло ІІ. До слова, митрополичі палати завжди є закриті для публічних відвідин, однак нашим юним прочанам випала така рідкісна і унікальна нагода побувати там.  Також юні віряни Старого Самбора отримали можливість побачити місце, де ступала ногаАндрея Шептицького, бо їм  відкрили балкони і вони  побачили Митрополичі сади.

А ще отець Михайло провів для наших юних прочан молебень, на якому молилися за мир і спокій в Україні, за прославу Слуги Божого Андрея та дякували Богу за щасливу та духовно багату подорож. Цінною для дітей була і розповідь біля нещодавно відкритого пам’ятника Митрополитові Андрею.

Втомлені, але щасливі діти поверталися додому. Дорогою обговорювали з духовними наставниками все, про що довідалися і почули про Андрея Шептицького та співали духовних пісень.

Марія КУЗЬМИН

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Андрей (Шептицький), Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори