SDE

Вірні парафії с. Верхній Турів на Турківщині відсвяткували 125-ліття місцевого храму [фото]

10 серпня 2015
Друк E-mail
9 серпня владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, здійснив душпастирський візит на парафію св. Пантелеймона с. Верхній Турів на Турківщині. З нагоди 125-ліття місцевого храму єпископ відслужив Божественну Літургію.

Під час проповіді архиєрей пояснив вірним значення євангельської розповіді про те, як Ісус зцілив одержимого юнака, тоді як апостоли не могли цього зробити. Подібно як і апостолам, так і вірним часто в житті не вдається перемогти зло. Христос пояснює нам, що так трапляється через нашу малу віру.

Ісус запевняє нас: «Коли матимете віру, як зерно гірчиці, то скажете оцій горі: Перенесися звідси туди - і вона перенесеться; і нічого не буде для вас неможливого". "Віра – це, насамперед, довір’я Господеві, віра в те, що Він може це зробити. Віра – це пізнання Христа, це пам’ять про Нього, це життя в Його присутності», - зазначив владика Ярослав.

Віра зростає в атмосфері молитви і мужніє завдяки посту. «Плід же приносить вона, коли творимо діла милосердя для всіх потребуючих, коли захищаємо переслідуваних, коли боремось за правду, коли ми не байдужі до тих, хто коло нас, коли усвідомлюємо свою відповідальність за Батьківщину», - зауважив проповідник.

Прикладом міцної віри був святий великомученик Пантелеймон. Завдяки його святому життю Господь дав йому дар зціляти. Одного разу, він повернув зір сліпому іменем Христа Спасителя, коли про це довідався цісар Максимілян, велів поставити перед собою Пантелеймона та той не вагаючись визнав Христа за Бога. «За розпорядженням цісаря Пантелеймона піддавали жорстоким катуванням, підчас його мук Господь являв великі дива і багато із поган, котрі бачили ці муки і чудесний спосіб збережене життя святого, покидали поганство і ставали християнами», - додав архиєрей.

Після завершення богослужіння владика Ярослав подякував о. Юрію Фоку, адміністратору парафії, за душпастирське служіння в Христовому Винограднику. Єпископ подякував усім вірним парафії Верхнього Турова за спільну молитву.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Турківський деканат, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори