SDE

60 дітей взяли участь в християнському таборі «Веселі канікули з Богом» на парафії святого Миколая у Трускавці [фото]

23 липня 2015
Друк E-mail
Учасники табору "Християнські канікули"
З 14 по 18 липня християнський табір «Веселі канікули з Богом» на парафії святого Миколая у Трускавці зібрав майже 60 дітей. Розпочиналося кожного дня все, як годиться, із храму, молитвою та піснею прославляли Господа, а потім мерщій, теж із піснею, на загальну зустріч таборової родини у велику та затишну залу Релігійно-просвітницького центру ім. о. Івана Валюха. А що тут? Тут - зустріч із справжніми таборовими героями. Саме так хочеться назвати прекрасну молодь нашої парафії, які на тиждень настільки відкрили свої серця для дітей, настільки віддано «креативили», а деколи просто по-мученицьки вправлялися у терпеливості, що назвати їх просто аніматорами недостатньо.

А ось і несподіванка: перед дітьми ще один Герой. Ні, не казковий, бо його слова та поведінка якісь дуже реальні та живі, хоч він і народився ще 150 років тому. Спочатку маленький, але вихований і побожний, потім юний і працьовитий, відтак мудрий, сивочолий і з великою бородою промовляв до нас улюблений і великий митрополит Андрей. Устами брата Сергія вслухалися в кожне слово нашого «Татка» і ще раз пригадували собі тему, а зрештою і головне завдання табору - «До святості з татком Андреєм».

«Апельсинки», «Божі хмаринки», «Фруктелики» та «Божі сонечка» - це не просто назви малих груп дітей, але чудова нагода в колі нових друзів послухати цікаву катехитичну науку, повправлятися у майстер-класах, приготувати інсценівку на якусь притчу, здобути скарб для своєї команди у захоплюючій грі «Квест» та багато іншого. У великому колі теж цікаво, бо разом всі співали, танцювали банси, брали участь у вікторинах, ходили у невеличкі походи та тішились приємним несподіванкам. Дійсно, можна їх назвати приємними несподіванками, але наші таборяни точно знають, що всі ці несподіванки - це Божі дари, які ми старалися побачити і бути вдячними: «Боже милий, Боже любий, за все дякуєм Тобі».

Дякуєм Тобі за турботу і опіку отця пароха Петра, за смачний і по-справжньому український борщ від кафе «Український край», за відкриті двері і серця добрих людей із відпочинкового комплексу «Козацький хутір» та санаторію «Кришталевий палац», за особливо смачну турботу сім’ї Віри Бродович та Михала Думайла. «Многая літа Вам бажаємо, многая літа від душі…» - таке щире і дитяче лунало часто для усіх несподівано посланих нам добрих людей, і звичайно ж для пана Андрія Кульчинського за значну підтримку, захоплюючу мандрівку у «світ меденицьких тварин» і смачнюче морозиво.

Віриться, що іскра любові, передана з рук в руки на завершення кожного дня, запалювала також і серця учасників нашого парафіяльного табору, який за словами нашого гімну перетворився на «єдину, велику, щасливу сім’ю». А ще хочеться, щоб дітки згадували не тільки смачне морозиво, але ще довго «смакували» із тих Плодів Святого Духа, яким був присвячений кожен день життя нашого табору. Ось п’ять із них: радість, милосердя, мир, терпеливість та любов. А чому не дев’ять? – хтось слушно зауважить. А тому, що так швидко проминув той Божий час у таборі. Здавалося б, не встигли. Та ні - бо ще ж домашнє завдання! Тому не можемо оголосити наш табір закритим, адже ми точно зрозуміли, що Веселі канікули з Богом – це тільки старт, а бути радісним та милосердним, будувати мир, вправлятися у терпеливості і нести любов – це завдання на все життя.

"А наша найбільша в житті перемога - це світла й правдива дорога до Бога..." - слова гімну, який склала наша світла душа, аніматор Оксанка, нехай звучать на устах та в серцях молодих християн в унісон з добрими ділами, бо наступного року – перевірка домашнього завдання, знову «Веселі канікули з Богом». І ще (для тих, хто дочитав до кінця) наша таборова пам’ятка - «святим може бути і великий і малий, святим може бути дуже товстий і худий…», святим може бути кожен із нас, і для цього потрібно не так багато, інколи просто - вилізти із планшета…

Веселі таборяни з Богом м. Трускавця

ФОТОРЕПОРТАЖ

 

Теми: Трускавецький деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори