SDE

Владика Ярослав відвідав з душпастирським візитом парафію с. Нові Бірчиці на Самбірщині [фото]

13 липня 2015
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
12 липня, на свято святих апостолів Петра і Павла, владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відвідав з душпастирським візитом парафію с. Нові Бірчиці Рудківського деканату, що на Самбірщині. Архиєрей здійснив чин освячення храму після відновлювальних робіт і з нагоди храмового свята відслужив Божественну Літургію.

На початку проповіді владика Ярослав зазначив: «Сьогодні ми зібрались у світлий празник святих апостолів Петра й Павла, щоб почерпнути з їх багатої криниці життя та мудрості, котру вони наповнили свідоцтвом своєї віри, любові та апостольської посвяти». За словами проповідника, два Верховні Апостоли - палаючий вірою Петро і славний своєю мудрістю Павло - найбільше потрудилися для слави Божої, для проповіді святої Євангелії.

У Символі віри християни визнають, що Церква є апостольською. «Апостольською є Церква тому, що є основана на апостолах, бо як говорить апостол Павло у посланні до Ефесян побудована «на підвалині апостолів і пророків, де наріжним каменем – сам Ісус Христос» (Еф. 2, 20)», - сказав владика Ярослав. Очолювані святим Петром, апостоли становили Церкву, яку заснував Христос. Вони й отримали місію поширити її по всьому світі, коли Ісус сказав їм: «Ідіть, отже, і зробіть учнями всі народи: христячи їх в ім’я Отця і Сина і Святого Духа; навчаючи їх берегти все, що я вам заповідав» (Мт. 28. 19-20).

Відтак владика Ярослав закликав вірних плекати в собі  таку живу віру та ревність у сповненні християнських обов’язків, якими були сповнені святі апостоли. «Просімо їхнього заступництва, щоб і ми могли бути свідками Правди-Христа у наших родинах, парохіях, в нашому народі; щоб і ми не були байдужі, коли йдеться про добро нашої Церкви і народу; щоб понад усе старалися про поширення Христового Духу чи то у спільноті церковній, чи на місці нашої праці або навчання», - побажав проповідник вірним.

Після завершення богослужіння владика Ярослав подякував о. Назару Борису, адміністратору парафії, за душпастирське служіння, а також вірним, жертводавцям, працівникам, завдяки старанням яким було відновлено храм в с. Нові Бірчиці.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Рудківський деканат, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори