SDE

Керівник Відділу соціальних питань Патріаршої Курії УГКЦ зустрівся з катехитами Самбірсько-Дрогобицької єпархії [фото]

14 червня 2015
Друк E-mail
Фото Катехитичної комісії
“Усе, що ви зробили одному з моїх братів найменших – ви мені зробили.” (Мт. 25, 40) У 12 червня Дрогобичі відбулася зустріч членів Катехитичної комісії СДЄ з о. Андрієм Нагірняком, керівником Відділу соціальних питань Патріаршої Курії УГКЦ, віце-президентом МБФ „Карітас України”. На зустрічі були присутні також понад двадцять катехитів єпархії.

Найважливіше, що хотів донести до присутніх на цій зустрічі гість із Києва – ознайомити з тим, що таке соціальне служіння і що саме вже робиться у цій сфері та показати, що в Церкві є цілісна система соціального служіння.

Розповів та продемонстрував отець зреалізований відділом соціальних питань відео-проект. Зокрема, про те, яким є служіння для неповносправних осіб.
Особливу увагу зосередив о. Андрій на служінні дітям, які позбавлені батьківської опіки. Продемонстрував присутнім на зустрічі практичний порадник “Я потребую тебе...” та посібник для небайдужих дорослих “Наставництво крок за кроком”.

Всі присутні отримали у подарунок методичні матеріали, а голови ДКО ще і відео-матеріали про соціальне служіння в Церкві. Священики та катехити знайдуть там багато корисної та потрібної інформації. Щиро вдячні о. Андрію за його служіння.

Способів служіння дітям-сиротам є багато, відповідно до можливостей кожного з нас. Та перший спосіб є доступний усім – молитися за цих дітей.
“На устах нас, християн, і в наших молитвах до Бога, повинні бути слова заступництва за сиріт. А зміни в житті дітей обов’язково відбудуться, якщо за них цілеспрямовано будуть молитися віруючі люди,” – написано у практичному пораднику “Я потребую тебе...”.
Заохочуємо катехитів молитися за дітей-сиріт на катехитичних заняттях, на літніх дитячих таборах, розповідати та обговорювати історії на тему сирітства. Адже маємо, на жаль, і воєнних сиріт ХХІ ст.

Добре було б молитися за сиріт і у “домашніх церквах”- родинах.
Не забуваймо і про другу неділю листопада – “День молитви за сиріт”.

Молитва за дітей-сиріт

Всемогутній і Милосердний Боже, наш Небесний Отче! До Тебе заносимо сьогодні наші вдячні і благальні молитви. Дякуємо Тобі за дар життя кожної людини і кожної дитини.

Ласкаво просимо Тебе, Небесний Отче: поблагослови дітей-сиріт, покинутих, позбавлених батьківської турботи і любові. Зігрій їхні серця, збери їх під Свої крила, щоб вони відчули Твоє піклування, сповнене любові і милосердя та втішилися радістю, що у Тобі мають найкращого Батька. Зціли їхні серця від зранень фізичних і духовних. Вилий на них повноту Твоєї любові і Твого милосердя. Поблагослови, Небесний Отче, усіх людей і всі сім’ї, які опікуються сиротами, щоб Твій мир і Твоя благодать завжди перебували з ними.

А Ти, Пресвята Богородице, Мати і Заступнице наша, потіхо і прибіжище сиріт, покрий своїм небесним Покровом усіх дітей та будь для них ласкавою і люблячою Матір’ю. Амінь.

о. Микола Витівський,
Голова Катехитичної комісії СДЄ

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Катехитична комісія

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори