SDE

У Дрогобичі під час Хресної дороги вірні роздумували над словами Митрополита Андрея Шептицького [фото]

16 березня 2015
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
15 березня, у Хрестопоклінну неділю, в Дрогобичі відбулася процесійна хода вулицями міста, під якої вірні молились Хресну дорогу. Участь у молитовній ході взяв владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, місцеве духовенство й велика кількість мирян. 

Розпочинаючи Хресну дорогу біля Катедрального храму Пресвятої Трійці, о. Іван Паньків, декан Дрогобицький, наголосив: "Під час Хресної дороги до нас промовлятиме Митрополит Андрей Шептицький, адже цьогоріч УГКЦ святкує 150-й ювілей з дня його народження". Священик зазначив, що під час кожної стації зачитуватиметься уривок з твору Митрополита Андрея. Відтак о. Іван закликав вірних наслідувати чесноти Слуги Божого Андрея Шептицького.

О. Тарас Гарасимчук, канцлер Самбірсько-Дрогобицької єпархії, звертаючись до учасників Хресної дорого, зауважив, що сучасні українці, як правило, багато читають. Однак ми, на жаль, дуже рідко беремо до рук книги таких великих мужів Церкви як Митрополит Андрей. Отож проповідник заохотив усіх частіше звертатись до творів кир Андрея, в яких кожен завжди може почерпнути для себе духовну й життєву пораду.

Наприкінці молитовної ходи на центральній площі м. Дрогобича до присутніх звернувся владика Ярослав. "Слово Митрополита Андрея ніколи не втрачає своєї актуальності", - сказав проповідник. Сила слова Митрополита закорінена в Божій силі. Адже Митрополит Андрей завжди "в повній довірі віддавав себе в руки Небесного Отця".

Владика Ярослав наголосив, що завдяки своїй відданості Христові, яку Митрополит Шептицький був готовий засвідчити навіть мученицькою смертю, Бог беріг великого Пастиря для українського народу.

"Ми йдемо Хресною дорогою, щоб випросити в Господа дару свободи і миру для нашого народу", - зазначив владика Ярослав. Єпископ додав, що доки народ поклоняється Богові, доти він буде вільним.

о. Олег Чупа,
прес-серкретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Дрогобицький деканат, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори