SDE

У Дрогобичі відзначили 200-ліття від дня народження о. Михайла Вербицького [фото]

06 березня 2015
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
5 березня, у приміщенні Львівського академічного обласного музично-драматичного театру ім. Юрія Дрогобича відбулася ювілейна академія «Митець з іконою в душі» з нагоди 200-річчя від дня народження композитора, диригента, громадського діяча о. Михайла Вербицького. Організаторами заходу виступили Дрогобицька міська рада та Самбірсько-Дрогобицька єпархія УГКЦ.

Учасників урочистої академії привітав владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький. "Коли наш народ не мав власної держави, то священики УГКЦ були не лише його духовними провідниками, але й національними будителями. В священичих родинах плекалася українська культура, розвивалося українське слово, лунала українська пісня, виховувалися національні лідери", - наголосив владика Ярослав (див. повний текст слова).

Професор Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка Ірина Бермес ознайомила присутніх з творчою та громадською діяльністю митця М. Вербицького.

Відтак на сцені виступили художні колективи міста Дрогобича, які виконали музичні твори Михайла Вербицького.

На завершення величаво прозвучали «Заповіт» та Гімн України у виконанні зведеного хору та симфонічного оркестру.

Додамо, що зранку цього дня у Катедральному соборі Пресвятої Трійці відбулась урочиста Літургія за упокій душі о. Михайла Вербицького, яку співом супроводжував хор "Легенда".

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Михайло Вербицький, Дрогобицький деканат, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори