SDE

Владика Ярослав: Для успіху в молитві потрібна віра в Божу могутність та надія на Його милосердя

02 лютого 2015
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
Молитва повинна бути виявом глибокої віри в Божу всемогутність та сповнена духом надії на Бога, і Його милосердя. Про це 1 лютого сказав владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, під час Божественної Літургії у Катедральному храмі Пресвятої Трійці м. Дрогобича. Під час богослужіння архиєрей уділив священичі свячення диякону Олегу Турківу.

У душпастирському слові єпископ сказав, фарисей та митар, про яких розповідає євангельське читання цієї неділі, є образом різних людських постав під час молитви. "Фарисей вважав себе великим праведником, а митар не смів під час молитви навіть очей підвести до неба", - сказав проповідник. Проте, насправді, фарисей через свою гординю був далеким від Бога, а митар, хоч і був публічним грішником, завдяки своїй смиренній молитві: "Боже, милостивий будь мені грішному", - вийшов оправданим з храму.

Водночас владика Ярослав сказав, що митар нагадує нам: молитву потрібно наповнити духом надії на Бога і Його милосердя. Це потрібно для того, щоб не ослаб дух нашої молитви і не згасла первісна ревність. "Молитвою, яка сповнена духом надії, християнин повинен засвідчити, що справді очікує допомоги тільки від Господа", - додав проповідник. Виразом нашої надії є слова молитви "Отче наш": "Нехай буде воля Твоя!". Духовним плодом правдивої молитви є перемога на будь-яким страхом та неспокоєм.

Наприкінці проповіді владика Ярослав порадив вірним, готуючись до Великого посту, просити в Бога ласки смирення: "Не порівнюймо себе з іншими, але тільки з Ісусом Христом; Він нехай буде в ці дні завжди перед нашими очима".

Після завершення богослужіння владика Ярослав привітав нововисвяченого ієрея Олега. Єпископ подякував батькам, родині, духовним наставникам ієрея за товаришування йому на дорозі до священства.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Ярослав (Приріз), Катедральний собор, свячення

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори