SDE

Владика Ярослав освятив каплицю в м. Новий Калинів на Самбірщині [фото]

05 січня 2015
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
4 січня, в неділю Святих Отців, владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, освятив богослужбову каплицю в м. Новий Калинів. Відтак єпископ відслужив Божественну Літургію у співслужінні о. Григорія Жука, декана Дублянського, та о. Тараса Яворського, настоятеля храму.

Звертаючись до вірних, владика Ярослав сказав, що неділя Святих Отців наближає нас до свята Різдва Христового. Євангельське читання цього дня пригадує родовід Ісуса Христа - "імена тих людей, котрі символізують очікування усього людства на прихід Спасителя".

"Христове Різдво це не тільки сповнення старозавітньої обіцянки, це також свято для нас, свято, яке не проминуло, але постійно сповнюється в серцях і душах віруючих людей", - наголосив проповідник. Коли християнин з вірою очікує цієї події, то зауважує, що Воплочення споконвічного Божого Слова, приносить нам нову благовість про Бога і людину. Бог стає одним із нас, приходить, щоб спасти грішників, повернути людині втрачену гідність.

Далі єпископ сказав, що Ісус започаткував новий родовід. "Через хрещення ми можемо отримати нове джерело нашого кровного спадку не у порочному, заплямованому минулому, а новому, чистому, непорочному джерелі успадкованого життя", - пояснив архиєрей. Людина стає учасником цього нового родоводу через каяття і Боже прощення.

Наприкінці проповіді владика Ярослав привітав вірних з Різдвом Христовим: "З нами Бог! – З нами у потребі – аби підтримати нас. З нами у горі – аби висушити сльози. З нами, коли ми падаємо – аби підвести нас. З нами у слабкості – аби додати нам сил"

Після завершення богослужіння єпископ подякував о. Тарасу Яворському за душпастирську працю, а також усім парафіянам та жертводавцям, які молитвою, працею та коштами долучились до побудови богослужбової каплиці.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: освячення храму, Дублянський деканат, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори