SDE

Владика Ярослав зустрівся з головами єпархіальних комісій

19 грудня 2014
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
18 грудня у Дрогобичі, в приміщенні Єпархіального управління, відбулась робоча зустріч владики Ярослава (Приріза), єпископа Самбірсько-Дрогобицького, з головами єпархіальних комісій. Участь в засіданні взяв також о. Василь Копичин, економ єпархії.

На початку зустрічі владика Ярослав подякував присутнім за творчу працю впродовж року в різних ділянках церковного служіння. Відтак єпископ заслухав короткий звіт кожної комісії стосовно річної діяльності.

Опісля архиєрей звернув увагу на ряд подій, які відбуватимуться в наступному році і які потрібно буде взяти до уваги під час укладення плану заходів на 2015 рік. Зокрема, уже розпочався рік Митрополита Андрея Шептицького, з дня смерті якого цьогоріч виповнилось 70 років, а в наступному - Церква святкуватиме 150 років з дня народження великого Митрополита.

Владика Ярослав попросив голів комісій під час складення плану заходів на 2015 рік взяти до уваги декларацію та резолюцію VI-ї сесії Єпархіального собору. Рівно ж єпархіальні комісії у своїй діяльності орієнтуватимуться на шість складових загальноцерковної стратегії "Жива парафія - місце зустрічі з живим Христом".

У 2015 році Церква відзначатиме ювілейні дати, яким буде присвячено ряд заходів: 1000-ліття кончини св. Володимира Великого та мученицької смерті св. страстотерпців Бориса і Гліба. 4 березня мине 200 років з дня народження автора слів державного гімну о. Михайла Вербицького.

Подібно як це було в 2014 році, у наступному в УГКЦ відбудеться декада місійності, яка розпочнеться празником Вознесіння та завершиться празником Зіслання Святого Духа.

Владика Ярослав повідомив, що в 2016 році в Кракові (Польща) відбудеться Всесвітній День Молоді, та закликав молодь єпархії належно приготуватись до цієї важливої події.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори