SDE

Владика Ярослав у Томину неділю: "Всередині розбитого життя і в складних ситуаціях, Ісус приходить і змінює події"

28 квітня 2014
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
Владика Ярослав під час Літургії в храмі св. Миколая в Трускавці
27 квітня, у Провідну неділю, владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, здійснив душпастирські відвідини парафії св. Миколая Чудотворця м. Трускавця. У співслужінні о. Петра Івасівки (декана Трускавецького) та священиків Трускавецького деканату єпископ відслужив Божественну Літургію.

У душпастирському слові владика Ярослав зауважив, що Ісус, відвідавши Своїх учнів по воскресінні, звернувся до апостола Томи і запросив Його доторкнутись до Своїх ран. Єпископ наголосив, що кожна нова зустріч апостолів з Христом проганяла страх і відчай у їхніх серцях та наповнювала їх світлом воскресної радості.

"Доторкання ран означало особисте досвідчення того, що Божа сила є більшою від найбільшого зла", - зазначив архиєрей, додавши, що саме рани Ісуса були нагодою до розбудження в Томи віри.

За словами владики Ярослава, кожен християнин несе крізь життя різні зранення, в яких, як свідчить Слово Боже, може зустріти Самого Господа. "Ці рани не мусять бути останнім словом в нашому житті, навпаки, вони можуть стати нагодою для люблячого і всемогутнього Бога показати на нас Свою любов і всемогутність", - зазначив проповідник. Ранами Христовими ми зцілюємося від наших зранень, терпінь та сумнівів.

На звершення проповіді владика Ярослав побажав вірним, щоб кожна Божественна Літургія була для них "глибоким і автентичним пережиттям зустрічі з воскреслим Господом". Єпископ закликав усіх звертатись до Бога в молитві, просячи у Нього зцілення як особистих життєвих ран, так і ран, які є на тілі всього народу, визнаючи за апостолом Томою: «Ти - Господь наш і Бог наш!»

Після завершення Літургія о. Петро Івасівка подякував владиці Ярослав за душпастирські відвідини парафії. Відтак, за церковним звичаєм, у храмі відбулось святкове мирування та роздача артосу.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Трускавецький деканат, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори