SDE

Владика Ярослав на Великдень: "Воскресіння Христове змінило історію світу" [фото&відео]

21 квітня 2014
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
Початок Пасхальної утрені
20 квітня, у день празника Христового Воскресіння, владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив пасхальні богослуження у Катедральному соборі Пресвятої Трійці м. Дрогобича. Єпископу співслужили о. Григорій Комар (протосинкел єпархії), о. Тарас Гарасимчук (канцлер єпархії), священики Катедрального храму та Дрогобицької духовної семінарії. Молитовним співом урочисте богослужіння супроводжував парафіяльний хор та семінаристи.  
Опівночі у храмі розпочалось богослужіння воскресної Полуночниці (т. зв. "Надгробне"). Опісля священнослужителі внесли Плащаницю до вівтаря і поклали на престіл, де вона перебуватиме до свята Вознесіння Господнього. Відтак архиєрей разом зі священиками та вірними із запаленими свічками вирушили процесією довкола храму. Після завершення ходи перед дверима собору розпочалось богослужіння Пасхальної Утрені. Під торжественний спів тропаря "Христос воскрес із мертвих" єпископ відчинив хрестом двері храму. Пасхальні богослужіння завершились Божественною Літургією.
 
У святковому зверненні до вірних єпархії владика Ярослав наголосив: "Немає більшого, світлішого і радіснішого для християнина свята, ніж празник Христової Пасхи! Немає урочистіших слів, ніж великоднє привітання «Христос воскрес!» Де б не лунали ці слова – повсюди вони сповнюють трепетом кожну християнську душу, а серце зігрівають полум'ям віри". (Див. повний текст послання).
 
Вітаючи духовенство, монашество та вірних зі святом Воскресіння Господнього, архиєрей побажав: «Нехай радість Христової Пасхи – празників Празника і Торжества усіх торжеств – завітає до кожного дому. Поділімося нею з рідними, близькими, друзями і знайомими. Передаймо її скорботним і знедоленим, хворим і немічним, усім тим, хто потребує нашої уваги й підтримки. Донесімо її і тим, хто з різних причин перебуває далеко від рідного дому».
 
о. Олег Чупа,
Прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії
 
ФОТОРЕПОРТАЖ
Автор світлин та відео - Олег БІСИК
 
 
ВІДЕО
 

Теми: Катедральний собор, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори