SDE

Владика Ярослав у М'ясопусну неділю: Страшний суд - це час справжнього торжества правди та світла

24 лютого 2014
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
Владика Ярослав уділяє священичі свячення диякону Петру Сюську
23 лютого у Катедральному соборі Пресвятої Трійці м. Дрогобича владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію. Під час богослужіння єпископ уділив тайну священства диякону Петру Сюську, випускнику Дрогобицької духовної семінарії.

У пастирському слові владика Ярослав наголосив, що в м’ясопусну неділю Церква пригадує на про Страшний суд: "Настане час, який ми часто називаємо Страшним судом, проте найперше це буде час справжнього торжества правди та світла". Цієї зустрічі, за словами проповідника, справжні християни очікують не з панічним почуттям страху, а з правдивою вірою, приправленою ревною та діяльною любов’ю та надією на Боже милосердя і доброту. 

"Перед світлом Безмежної Божої любові ми зрозуміємо наскільки ми мало любили. І це може бути гіркий самосуд та оплакування втраченого", - додав архиєрей.

Згадуючи скорботні події, що відбулись в Києві, єпископ сказав: "У ці дні, коли ми в Україні скорбимо за нашими братами і сестрами, які загинули на Майдані, Христос у сьогоднішньому Євангелію допомагає нам розкрити справжній сенс самопожертви… Маємо зробити все, щоб жертовний подвиг наших співбратів, їх кров і смерть не були даремними". Український народ має пам’ятати про цих Героїв і виправляти своє життя, позбавляючись того, що нас прив’язує до старого способу життя, до того способу поведінки, який привів до трагічних подій на Майдані. "Це – наш компроміс зі злом, коли ми чинили його, виправдовуючись, що всі так чинять. Це – несправедливість, яку ми чинимо чи яку допускаємо у наших словах чи вчинках. Це – наша байдужість, коли ми промовчали там, де треба було щось сказати, і нічого не робили там, де треба було щось робити", - сказав у підсумку владика Ярослав.

Після завершення Літургії владика привітав нововисвяченого єрея та подякував його батькам та усім, хто супроводив його на шляху до священства.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори