SDE

Владика Ярослав у Прокатедральному соборі: "Навчімось від Пресвятої Богородиці відкритим серцем слухати Бога і покірно приймати Його волю" [фото]

09 січня 2014
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
Владика Ярослав причащає вірних у Прокатедральному соборі в Самборі
8 січня, на другий день різдвяних свят, владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький відвідав з душпастирським візитом Прокатедральний собор Покрова Пресвятої Богородиці м. Самбора. У співслужінні о. Богдана Добрянського (декана Самбірського), о. Володимира Коркуни (адміністратора парафії) та священиків Самбірського деканату архиєрей відслужив святкову Божественну Літургію.

У пастирському зверненні до вірних єпископ зазначив, що серед учасників подій Різдва Христового на першому місці коло Ісуса ми найперше бачимо Пресвяту Богородицю. "Саме через це вже перші християни разом збиралися наступного дня після Христового Різдва, щоб подякувати Пречистій Діві Марії за те, що дала нам Спасителя та віддати їй почесть, як Божій Матері", - зауважив владика Ярослав.

Завдяки Пречистій Діві "Слово сталося тілом і замешкало між нами" (Йо. 1, 14). "У містерії різдвяних подій, коли обійми простої, але святої жінки Марії леліють народжене немовля, коли убога стаєнка стає притулком для Творця і Володаря всього світу, Бог стає всім нам дуже близьким та досяжним", - сказав проповідник, наголошуючи на плодах чеснотливого життя Богородиці.

За словами владики, празник Собору Пресвятої Богородиці має особливе значення для самбірчан. Адже у м. Самборі в XVIII ст. Господь прославив чудами ікону Пресвятої Богородиці, яка по сьогоднішній день зберігається у храмі Різдва Пресвятої Богородиці. "Приснодіва допоможе нам відновити у собі нашу християнську гідність улюблених дітей Божих та завжди пам'ятати, що в Його предвічному задумі кожна людина є цінною та покликана до важливої ролі у здійсненні Божого плану спасіння, незалежно яку владу чи авторитет займає у суспільстві", - сказав у підсумку архиєрей.

Після завершення богослужіння владика Ярослав подякував духовенству парафії за душпастирську працю на Господній ниві та привітав усіх самбірчан з різдвяними святами. Відтак молодь парафії представила театралізоване дійство вертепу.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Прокатедральний собор, Самбірський деканат, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори