SDE

Владика Ярослав у свято Христового Різдва: "Бог рождається на землі як людина, щоб дарувати нам вічне життя" [фото&відео]

07 січня 2014
Друк E-mail
Фото Олега БІСИКА
Владика Ярослав причащає вірних
У Надвечір'я Різдва Христового у катедральному храмі Пресвятої Трійці у м. Дрогобичі розпочались різдвяні богослужіння. Чин Великого повечір'я очолив владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький. Йому співслужив парох храму – о. Тарас Гарасимчук – та священики парафії. Відтак архиєрей відслужив святкову Божественну Літургію та привітав вірних зі святом Христового Різдва.

У пастирському посланні з нагоди Христового Різдва владика Ярослав зауважив, що подія Народження Божого Сина є неповторною за своєю суттю. Святкуючи Різдво Христове, ми удостоюємось благодаті зустрічати Спасителя світу та утверджуємось в тріумфі добра, правди і справедливості (див. повний текст послання).

"Не під силу було Іродові вбити Боже Дитя – не вдасться й брутальній силі знищити Божі ідеали у світі, хоч навіть якими крихкими та безпомічними вони не здавались би нам", - зазначив владика Ярослав. За словами єпископа, впевненість у цьому Церква виражає у співі переможного гімну "З нами Бог", яким ми висловлюємо нашу віру в те, що різноманітні катаклізми, негаразди та труднощі неспроможні протиставитись Всемогутньому Богові, з Яким і в Якому перемагаємо. "Навіть у найскладніших обставинах нашого життя маємо ясно усвідомлювати, що Господь здатний перетворити наші болі й страждання на блаженство та радість", - сказав у підсумку єпископ.

Вітаючи духовенство та вірних, владика Ярослав сказав: "Вітаю кожного з нагоди світлого празника Христового Різдва і прошу Вас передавати різдвяні вітання тим, хто з різних причин зараз перебуває далеко від рідної домівки. Збираймося разом родиною і спільнотою, єднаймося духовно з хворими, ув'язненими та подорожуючими, щоб дати їм відчути тепло Різдва Христового та висловити вдячність Богові за те, що Він є посеред нас і провадить нас Своєю невидимою десницею. Ділячись різдвяною радістю, продовжуймо і розвиваймо наші різдвяні традиції і звичаї, якими так багатий наш боголюбивий народ".

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Cвітлини Олега БІСИКА та прес-служби СДЄ
 
ФОТОРЕПОРТАЖ

ВІДЕО

Автор відеозапису - Олег БІСИК

Теми: Катедральний собор, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори