SDE

Владика Ярослав у Надвечір'я Різдва: "У Немовлятку Ісусі прихована вся повнота невидимого, недосяжного Бога" [фото&відео]

06 січня 2014
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
Богослужіння Надвечір'я Різдва у Катедральному храмі
6 січня, навечір'я Різдва Христового, владика Ярослав (Приріз), єпарх Самбірсько-Дрогобицький, відслужив царські часи у катедральному храмі Пресвятої Трійці м. Дрогобича. Після завершення цього богослужіння архиєрей очолив вечірню, що служиться цього дня разом з Літургією св. Василія Великого.

Під час проповіді владика Ярослав зазначив: "Велич славного Божого Приходу не тільки в тому, що Спаситель сходить на землю, але своїм Різдвом Він підносить землю до неба" (див. повний текст проповіді). За словами архиєрея, у Різдві Христос знижується до рівня людини для того, щоб саму людину піднести, обновити, уподібнити її до себе, зробити мешканцем неба. "Це чудесне упокорення Всемогутнього Бога спонукає кожне чисте та відкрите серце збагнути в цих днях велику правду, що причиною такого Божественного сходження на землю може бути тільки безмірна та всеохоплююча любов", - додав єпископ.

Після завершення Літургії владика Ярослав привітав священнослужителів та вірних з наближенням свята Різдва.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Автор світлин - Олег БІСИК
 
ФОТОРЕПОРТАЖ

ВІДЕО - Освячення різдвяної просфори

Теми: Катедральний собор, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори