SDE

Священики єпархії взяли участь у «Всеукраїнському тенісному турнірі 2013» [фото]

05 листопада 2013
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
Учасники тенісного турніру
4 листопада 2013 року у місті Стрий відбулася Акція солідарності «Всеукраїнський тенісний турнір» серед священнослужителів різних єпархій УГКЦ в Україні. Уперше такий захід був організований у рамках Суспільних днів УГКЦ, які проводяться у всій Україні з ініціативи Комісії УГКЦ «Справедливість і мир» під назвою «Відповідальність як громадянська чеснота» та в контексті святкувань XIII річниці створення Стрийської єпархії УГКЦ. Самбірсько-Дрогобицька єпархія представила найчисельнішу команду - 6 священнослужителів: о. Тарас Сенюра (Підбужський деканат), о. Тарас Коберинко (Дрогобицький деканат), о. Тарас Рисей (Самбірський деканат), о. Олег Смерека (Бориславський деканат), о. Ярослав Мельник (Сколівський деканат) та о. Олег Чупа (Лішнянський деканат). Загалом участь у турнірі взяли 15 священиків.    
Початком заходу слугував спільний молебень перед чудотворною іконою Ліської Богородиці у Стрийському катедральному храмі Успіння Пресвятої Богородиці. У молінні взяли участь учасники тенісного турніру, а саме: священнослужителі УГКЦ із Львівської та Івано-Франківської архиєпархій, Стрийської та Самбірсько-Дрогобицької єпархій. Серед учасників були присутні також о. Олег Лука, заступник голови Комісії УГКЦ «Справедливість і мир», та о. Олег Кобель, голова Комісії УГКЦ «Справедливість і мир» у Стрийській єпархії.
 
Провели тенісний турнір у спортивному залі стрийської школи №9, адміністрація якої радо надала можливість для здійснення змагань. Розділивши учасників на чотири групи, справедливий хід змагання визначив і його переможців. Перших три призери турніру отримали пам᾽ятні медалі, а переможець також і кубок. Переможцем став священнослужитель о. Ігор Третяк із Івано-Франківської архиєпархії. Священики Самбірсько-Дрогобицької єпархії зайняли 3, 4, 5 та 6 місця.
 
Проведений захід став спільною нагодою для молитви, відпочинку, проведення змагань серед духовенства з різних єпархій УГКЦ. Тенісний турнір послужив також визначним актом солідарності, єдності поміж священнослужителями, єпархіями, Церквою, заходом пропагування  спортивного турніру як засобу для здорового формування і розвитку особистості та спільноти. Захід відбувся завдяки місцевій ініціативі Комісії УГКЦ «Справедливість і мир» у Стрийській єпархії.
 
о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії
 
ФОТОРЕПОРТАЖ "Наші у грі"

banner

Архів
^ Догори