SDE

У Дережичах на Дрогобиччині відбувся вечір-пам'яті присвячений митрополиту Андрею Шептицькому [фото]

05 листопада 2013
Друк E-mail
Молодь спорудила пам'ятну таблицю з емблемою УМХ
3 листопада у храмі Пресвятої Трійці с. Дережичі, що на Дрогобиччині, відбувся Вечір пам'яті під назвою "Молитва за прославу Слуги Божого Митрополита Андрея Шептицького, засновника та покровителя УМХ". Захід, який організували та провели члени  осередку УМХ на чолі зі своїм духівником о. Михайлом Олійником, приурочено і до 80-ліття першого З’їзду молоді, який Митрополит Андрей Шептицький скликав 1933р. у Львові.

Члени новоствореного осередку УМХ ознайомили глядачів із життєвим шляхом та діяльністю Митрополита Андрея. Присутні побачили виставу про дитячі та юнацькі роки майбутнього Митрополита і його покликання до монашого та священичого служіння.

На сцені – батьки Романа – графиня Софія (Анна-Марія Тирик ) та граф Іван Шептицький (Андрій Проць), які своєю святою побожністю заронили у серці майбутнього Митрополита щиру любов до Господа та людей і виховали відданого українському народові сина. Роль брата Андрея, монаха ЧСВВ, Андрея Шептицького як станіславівського єпископа та Глави УГКЦ, Митрополита Галицького, талановито зіграв Голова Дережицького УМХ Іван Височанський.

Святкову Академію прикрасили своїм співочим талантом брати-семінаристи ДДС Руслан Стецик, Микола Мисів, Тарас Каблаш та парафіяльний молодіжний ансамбль духовної пісні.

Після звернення Митрополита до нащадківна сцену піднялися наймолодші учні Недільної школи, які подякували Богові за такого славного Провідника українського народу.

Завершилась Академія спільною Молитвою усього залу запрославу слуги Божого Митрополита Андрея Шептицького.

Після завершення Вечора пам’яті адміністратором храму о. Ігорем Шведом, сотрудником о. Михайлом Олійником та гостем свята Директором «Карітасу СДЄ» о. Ігорем Козанкевичем було освячено пам’ятну дошку з нагоди створення осередку УМХ в Дережичах.

За повідомленням парафії 
с. Дережичі 

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Бориславський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори