SDE

Владика Ярослав (Приріз) до Сестер Служебниць: "Церква покликана бути – спільнотою друзів, що провадять інших до Христа"

03 листопада 2013
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
Владика Ярослав разом учасниками посвячення каплиці в обителі Сестер Служебниць у м. Трускавці
На цьому наголосив 2 листопада єпископ Самбірсько-Дрогобицький під час посвячення каплиці Матері Божої Неустанної помочі в монашій обителі Сестер Служебниць в м. Трускавці. Цього дня архиєрей відслужив в новоосвяченій каплиці Божественну літургію у співслужінні священиків Трускавецького та Дрогобицького деканатів. Серед присутніх священиків були єромонахи-василіани з монастиря свв. апп. Петра й Павла з Дрогобича. Привітати співсестер прибули сестри-монахині зі Львова та Стрия.

У цей день на Літургії читалась євангельська розповідь про зцілення Христом розслабленого, якого четверо друзів спустили на ношах, розібравши покрівлю будинку.

"Дякувати Богу, наша Церква має немало таких друзів – богопосвячених осіб, котрі мають особливу харизму – допомагати іншим молитвою та служінням", - зазначив владика Ярослав, вказуючи на харизму служіння черниць СНДМ. За словами, єпископа сама назва цього монашого згромадження вказує на те, що його завданням є послужити іншим (див. повний текст проповіді).

"Намагатимуся якнайкраще виконувати свої щоденні обов'язки, пам'ятаючи, що Бог дивиться на мене, і старатимуся віднайти ласку в Його очах", - зацитував єпископ слова преподобної Йосафати (Гордашевської), які вона поклала в основу правил для монахинь СНДМ. Відтак владика Ярослав побажав сестрам-служебницям пам’ятати це мудре повчання Блаженної Йосафати, а також наслідувати її життєвий приклад.

Після завершення богослужіння с. Андрея (Яхимець), провінційна дорадниця, вручила подячні грамоти добродіям, які спричинились до спорудження каплиці.

Як зазначила у коментарі прес-службі єпархії с. Атанасія (Халус), настоятелька монашої обителі СНДМ у Трускавці, на даний час в обителі перебувають 6 сестер. Черниці здійснюють різноманітні служіння: опікуються хворими, катехизують дітей при парафіях у Трускавці та Дрогобичі, випікають просфори. Монаша обитель Сестер Служебниць існувала у Трускавці ще до 1945 року. Як і сьогодні, тоді вона носила назву на честь Матері Божої Неустанної Помочі.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: СНДМ, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори