SDE

У с. Монастирець на Самбірщині відбулись святкування 100-літнього ювілею храму [фото]

01 жовтня 2013
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
Владика Ярослав здійснює чин водосвяття
29 вересня у с. Монастирець на Самбірщині відбулось святкування 100-літнього ювілею місцевого храму Воздвиження чесного і животворящого Хреста. З цієї нагоди з душпастирським візитом парафію відвідав владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький. У вишиваних строях на подвір'ї храму владику зустріли наймолодші парафіяни. Відтак архиєрея привітав настоятель парафії о. Ігор Подан.

"Таїнство хреста є незбагненним для християн", - наголосив єпископ під час проповіді на Божественній Літургії. Це підкреслює ап. Павло словами: "Слово про хрест – глупота тим, що погибають, а нам, що спасаємось, сила Божа" (1 Кор. 1, 18). За словами архиєрея, християни часто не усвідомлюють до кінця значення того факту, що хрест є в центрі нашої віри і нашого життя. Тому багато людей керуються життєвим правилом - "робити добро тільки для себе". Така людина примножує особисті багатства, домагається влади, прагне комфортного життя.

Натомість владика Ярослав зауважив: "Добром називається тільки те, що ми робимо іншим та для спасіння власної душі". Чинення добра передбачає самопожертву: здатність обмежити самого себе, свої споживацькі прагнення, амбіції, бажання влади. " Тому невипадково Господь сказав: Зречіться себе, візьміть хрест свій і тільки тоді підете за Мною, тільки тоді ви зможете творити добро", - сказав у підсумку єпископ.

Після завершення Літургії владика привітав священика та громаду вірних с. Монастирець зі 100-літнім ювілеєм храму: "Сьогодні хочу заохотити всіх вас, щоби ви завжди пам'ятали, що будова храму у вашій парохії не закінчилася 100 років тому, але триває по сьогодні. І тут мова про отой храм живий, нерукотворний, котрими є наші душі". Єпископ закликав вірних і надалі любов'ю, вірою і молитвою прикрашувати оту непорушну Церкву, яку, за словами Спасителя, і ворота пекельні не подолають.

Від імені парафіян о. Ігор Подан подякував владиці за душпастирський візит та усім священикам, які молитовно розділили радість ювілею храму.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Самбірський деканат, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори