SDE

У катедральному соборі відбулись дияконські свячення

26 вересня 2013
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
Владика Ярослав уділяє дияконські свячення
22 вересня у Катедральному храмі Пресвятої Трійці м. Дрогобича відбулась Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький. Під час Літургії архиєрей рукопоклав у дияконський стан бр. Петра Сюська, випускника Дрогобицької духовної семінарії.

Під час проповіді владика Ярослав звернув увагу вірних на те, що Церква готує вірних до свята Воздвиження чесного і животворящого Хреста ще за тиждень до цієї події. Субота та неділя, що передують святу, називаються «суботою та неділею перед Воздвиженням». До того ж наступна неділя вже носитиме назву «неділя після Воздвиження». За словами проповідника, такий порядок днів у церковному календарі має глибоке значення: "Адже хрест становить центральне таїнство християнської віри".

Пояснюючи євангельську розповідь неділі перед Воздвиженням (Ів. 3,13-17), владика Ярослав зауважив, що її часто називають «Євангелієм в мініатюрі»: «У небагатьох словах цього стиха, ми маємо увесь зміст християнства».

Коментуючи слова "Бог так полюбив світ", єпископ звернувся до історії спасіння людини. Після гріхопадіння людини Господь не полишив людство, але огорнув Своєю турботою, щоб визволити його з неволі гріха.

У повноту часів Бог "дав Сина Свого єдинородного", який Своїм життям, хресною смертю та воскресінням з мертвих завершив спасіння людини. І відтепер кожен, хто вірує у Сина Божого матиме життя вічне. Ці останні слова євангельського уривку - це Божий заповіт людині, яка прагне спасіння та єдності з Богом.

Після завершення богослужіння владика Ярослав зауважив, що сьогодні Бог посилає до служіння у Своєму Винограднику, яким є Церква, нового слугу - диякона Петра Сюська. Єпископ побажав новопоставленому сумлінного служіння. Архиєрей подякував батькам диякона за християнське виховання сина, а також усім, хто провадив його на духовному шляху.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Катедральний собор, свячення, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори