SDE

Владика Ярослав освятив наріжний камінь під будівництво нового храму на Сколівщині

24 вересня 2013
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
Владика Ярослав разом з духовенством Сколівського деканату та вірними с. Дубина
21 вересня, на празник Різдва Пресвятої Богородиці, владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький відвідав з душпастирським візитом громаду с. Дубина Сколівського району, яка входить до складу парафії Різдва Пресвятої Богородиці м. Сколе. У співслужінні о. Івана Дашинича (декана Сколівського), о. Володимира Карлика (священика парафії Різдва Пресвятої Богородиці м. Сколе) та духовенства Сколівського деканату єпископ освятив наріжний камінь під будівництво храму на честь св. Івана Богослова.

У зверненні до вірних владика Ярослав наголосив, що початок будівництва Божого храму є надзвичайно важливою справою, з якої духовно користатимуть як теперішнє, так і майбутні покоління християн с. Дубина. Адже храм є місцем, де людина зустрічається з Богом, зокрема у святих таїнствах. Сюди людина приходить, щоб подякувати за отримані від Бога дари, сюди ж також приходить християнин, щоб занести перед престол Всевишнього і свої прохання.

Як повідомив о. Володимир Карлик, сотрудник парафії Різдва Пресвятої Богородиці м. Сколе, на даний час у с. Дубина діє богослужбова каплиця, в якій періодично відбуваються богослужіння у теплу пору року. В інший час члени цієї невеликої греко-католицької громади відвідують богослужіння у матірному храмі Різдва Пресвятої Богородиці м. Сколе.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Сколівський деканат, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори