SDE

У Катедральному соборі відбулись дияконські свячення

26 серпня 2013
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
Владика Ярослав вітає нововисвяченого диякона
25 серпня у Катедральному соборі Пресвятої Трійці м. Дрогобича владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію, під час якої уділив дияконські свячення бр. Івану Гнатіву, випускнику Дрогобицької духовної семінарії.

Коментуючи євангельську розповідь про буревій на Галилейському морі, під час якого Ісус йшов по воді до апостолів, владика Ярослав зазначив: "В сьогоднішньому Євангелії ми бачимо потопаючого у хвилях Петра і ці події ми можемо дуже легко ідентифікувати з собою". За словами архиєрея, в житті людини інколи "хвилі" проблем перевищують можливості її терпеливості. "Як часто ми, як і Петро, і Псалмоспівець, потопаємо у хвилях сумніву, вини, страху, нещирості, тривоги, спокуси, відчаю, гріха", - додав владика Ярослав.

На думку владики, ця євангельська розповідь запевняє вірних у тому, що серед вітру та хвиль є присутнім Бог: "Сам Христос, який був з потопаючим Петром, є з нами, Його присутність може все поміняти у цьому світі". Проповідник додав, що Бог не завжди зупиняє житейську бурю, яка вирує довкола нас. Однак Господь завжди дає нам внутрішню силу, щоб її подолати. До того ж, зустрічаючи бурі на своєму шляху, християнин духовно міцніє та зростає.

Після завершення Літургії владика Ярослав привітав нововисвяченого диякона та побажав йому відповідального служіння біля Божого престолу. Рівно ж, єпископ склав подяку батькам диякона – священичій родині – за добре виховання сина.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Катедральний собор, свячення, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори