SDE

Владика Богдан (Дзюрах) під час освячення приміщень Карітасу в Дрогобичі: "У Церкві не повинно бути страждаючих, не тому що християни не хворіють, але тому що між християнами панує діяльна любов" [фото&аудіо]

26 червня 2013
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
Освячення приміщень Карітасу в Дрогобичі
25 червня, зранку, у м. Дрогобичі на вул. Чорновола відбулось освячення новозбудованих приміщень Благодійного фонду "Карітас Самбірсько-Дрогобицької єпархії". Чин освячення здійснили високопреосвященний Томас Едвард Ґалліксон, Апостольський нунцій, владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду єпископів УГКЦ, владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, у співслужінні о. Ігоря Козанкевича, директора БФ "Карітас СДЄ". Участь у молитві взяли священики, які очолюють регіональні осередки організації у різних містах єпархії, а також представники карітасу з інших єпархій УГКЦ. На молитві були присутні Президент Міжнародного благодійного фонду «Карітас України» Андрій Васькович, міський голова Олексій Радзієвський та закордонні гості.

"Христос, коли зціляв недужих, промовляв: «Встань та іди - віра твоя спасла тебе!» Ці слова допомагають усвідомити важливість віри для осіб, які під тягарем страждань наближаються до Господа", - зазначив владика Ярослав, говорячи про велике значення віри для осіб, які перебувають в особливих потребах через свій стан здоров'я. "У цій зустрічі віри вони мають реальний досвід того, що той, хто вірить, ніколи не самотній", - додав єпископ Самбірсько-Дрогобицький, говорячи про близькість і любов Христа до усіх страждаючих.

Звертаючись до присутніх, владика Богдан (Дзюрах) передав вітання Блаженнішого Святослава, який не зміг взяти участь у цій події. Відтак єпископ звернув увагу слухачів на слова Святішого Отця Бенедикта XVI з енцикліки "Бог є любов": "Церква як сім'я Божа повинна бути сьогодні, як і вчора, місцем взаємодопомоги і помочі всім, хто потребує, навіть тим, хто до Церкви не належить". У кожному ближньому, згідно з цими словами, християнин має вміти побачити рідну для себе людину.

Довкола нас сьогодні багато страждань. "Я бажаю собі і вам, щоб дивлячись на ці страждання, ми відчули співчуття, біль в серці, так неначе ми зустріли когось рідного, який страждає". Єпископ застеріг християн від стану байдужості до чужих потреб. Саме це почуття, на його думку, є цілковитою протилежністю чесноті любові.

Після освячення приміщень Карітасу єпископи помолились молитви на зцілення від недуг. Опісля священики здійснили помащення присутніх на богослужінні освяченим єлеєм.

"Я дуже радий з того, що можу сьогодні брати участь в освяченні приміщень Карітасу вашої єпархії", - сказав високопреосвященний Томас Ґалліксон, Апостольський нунцій. "Після урочистої Літургії з нагоди 20-річчя заснування єпархії в цей Рік віри дуже символічно, що після визнання нашої віри ми переходимо до конкретних жестів прояву нашої віри". Апостольський нунцій побажав, щоб цей новоосвячений будинок став місцем вияву нашої віри, щоб в ньому кожен відчував себе прийнятим та вислуханим, та міг отримати потрібну допомогу.

На завершення богослужіння владика Ярослав нагородив нагрудним хрестом з прикрасами о. Ігора Козанкевича, директора БФ "Карітас Самбірсько-Дрогобицької єпархії", та підніс до гідності протоієрея о. Ігора Шведа, заступника директора цієї організації.

Подячну грамоту архиєрея вручено міському голові Олексію Радзієвському. Слова подяки та єпископські грамоти отримали жертводавці та працівники Карітасу. Урочистість завершилась святковим концертом.

о. Олег Чупа,
Прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

АУДІОЗАПИСИ

Слово владики Ярослава (Приріза)

Слово владики Богдана (Дзюраха)

Слово високопреосвященного Томаса Едварда Галліксона, Апостольського нунція

Слово Олексія Радзієвського, мера Дрогобича

Слово Президента Міжнародного благодійного фонду «Карітас України» Андрія Васьковича

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Богдан (Дзюрах), карітас, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори