SDE

Владика Ярослав уділив священичі та дияконські свячення двом випускникам Дрогобицької семінарії [фото]

11 червня 2013
Друк E-mail
Фото Олега Бісика
Під час Божественної Літургії
9 червня у Катедральному соборі Пресвятої Трійці м. Дрогобича відбулась Архиєрейська Літургія, під час якої владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький уділив священичі та дияконські свячення двом випускникам Дрогобицької духовної семінарії. Єпископ рукопоклав у священичий стан - диякона Ярослава Копичина, а у дияконський - бр. Василя Змінчака.

Під час проповіді після читання святого Євангелія владика Ярослав зазначив: "Оздоровлення сліпородженого, про яке читаємо у сьогоднішній Євангелії, є дуже промовистою подією, яка відкриває нам, з одного боку, невинне страждання людини, а з іншого – силу Божої любові та милосердя". Згідно з словами Ісуса, тілесна недуга сліпородженого є тільки символом набагато гіршої темряви, яка обіймає весь людський рід після гріхопадіння наших прародичів. Відкриваючи очі сліпому, Христос відкриває також очі його душі.

Відтак єпископ наголосив, що через цю подію Христос бажає пояснити нам, що Він є світлом для світу, він відкриває очі на правдиву реальність, хоче показати всі наші темні сторони, на які є прикро дивитися, і уздоровити нас від темноти наших гріхів та пристрастей.

Після завершення Божественної Літургії архиєрей привітав новопоставленого священноєрея та диякона з радісною подією. "Дай, Боже, щоб ніколи не забракло в нашому народі осіб, які б готові себе посвятити Господеві, для пригадування Божих діл в людському житті", - наголосив владика Ярослав.

о. Олег Чупа,
Прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Автор світлин - Олег БІСИК

Теми: Катедральний собор, свячення, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори