SDE

Духовенство єпархії обговорило екуменічний та місійний напрямки синодальної стратегії «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом»

17 квітня 2013
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
Лектор семінару - о. Григорій Комар - звертається до учасників семінару
Упродовж квітня у Самбірсько-Дрогобицькій єпархії відбувався третій етап навчально-практичних семінарів для духовенства. Під час спільних зустрічей священики роздумували на окремими пунктами синодальної стратегії розвитку УГКЦ – «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом». Цього разу протягом 4 регіональних зустрічей священики обговорили два напрямки синодальної стратегії – «Сопричастя-єдність» та «Місійний дух».

"Навчально-практичні покликані допомогти душпастиреві краще зрозуміти зміст та значення священичого служіння у парафіяльній спільноті," – наголосив владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, підводячи підсумки 3-го регіонального туру семінару, який відбувся 15 квітня у Трускавці. Архиєрей зазначив, що кожен священик є відповідальним за дар священства, який через Церкву довірив йому Господь. Участь у 4-х турах семінару взяли близько 260 священиків єпархії.

"Священик насамперед – Христовий слуга, і коли священнослужитель це усвідомлює, тоді перед його очима завжди буде лик Христа, Котрий вмиває ноги апостолам", - такими словами 16 квітня розпочав 4 тур лектор семінару – о. Григорій Комар (протосинкел єпархії). За словами о. Григорія, священик повинен насамперед вміти почути та вислухати своїх духовних чад. З іншого боку, душпастир має навчитись розпізнавати різного роду таланти у своїх вірних. Одним з найважливіших духовних дарів, про розкриття та розвиток якого слід дбати священикові, є дар нових покликань до священства та монашества.

Відтак лектор розкрив теми «Сопричастя-єдність» та «Місійний дух». Священик на конкретних прикладах пояснив, яким чином кожен душпастир може долучитись до зростання духа єдності між християнами та місійного служіння Церкви.

Опісля відбулась працях у групах, де священики обмінювались досвідом душпастирювання, а також висловлювали пропозиції стосовно можливостей втілення синодальної стратегії "Жива парафія – місце зустрічі з Христом" у парафіяльному житті з огляду на індивідуальні особливості кожної парафіяльної спільноти.

Нагадаємо, що у березні, вересні та жовтні 2012 року відбулися перший і другий етапи навчально-практичних семінарів для духовенства. Темою першо етапу семінарів були «Боже Слово та Катехизація (Керигма)». Під час другого етапу зустрічей душпастирів обговорювали два напрямки синодальної стратегії – «Літургія і молитва» та «Служіння ближньому».

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: семінар, протосинкел, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори