SDE

Владика Ярослав здійснив душпастирський візит до парафії Успення Пресвятої Богородиці м. Дрогобича [фото]

15 квітня 2013
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
Владика Ярослав у храмі Успення Пресвятої Богородиці м. Дрогобича
14 квітня, у четверту неділю Великого посту, владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відвідав з душпастирським візитом парафію Успення Пресвятої Богородиці, що знаходиться по вул. Володимира Великого у м. Дрогобичі. У співслужінні о. Олексія Дем'яновського (пароха храму) та місцевого духовенства архиєрей відслужив Божественну Літургію.

Під час проповіді владика Ярослав звернув увагу вірних на слова з Євангельського читання, які Христос промовив до батька хворого юнака: "Все можливе тому, хто вірує". За словами єпископа, людина часто знаходиться в становищі розпачу, коли, немов той батько, розуміє необхідність віри та знає, що без неї не зробить ані кроку на духовній дорозі, і в той же час відчуває в собі лиш холод сумнівів і скептицизму. "Першим середником укріплення віри є безпосереднє звернення до Бога з просьбою, щоб Він скріпив нашу віру, тобто щира і витривала молитву", - сказав владика Ярослав.

Окрім того, на думку архиєерея, іншим дуже ефективним середником укріплення віри є переконання на власному досвіді щодо правдивості того, в що віруємо. Через молитву у Святому Дусі людина зустрічається з Богом. "Таке пережиття дії Святого Духа у власному житті є не лише необхідною умовою зростання у вірі, але також і свідченням про цю віру іншим", - додав у підсумку єпископ.

Після завершення Літургії парафіяни храму Успення Пресвятої Богородиці привітали владику Ярослава з 50-літнім ювілеєм, який він нещодавно святкував. Відтак архиєрей зі словами подяки за священиче служіння звернувся до митрофорного проєрея Олексія Демяновського, якого привітав 45-літнім ювілеєм священичих свячень та 70-літнім ювілеєм життя. З цієї нагоди ювіляру єпископ вручив привітальну грамоту. До привітальних слів архиєрея долучились вірні сіл Довге та Летня, де колись служив о. Олексій. Свого настоятеля привітали також вірні храму Успення Пресвятої Богородиці. Опісля було зачитано декрет єпископа про призначення о. Олексія Дем'яновського парохом храму Успення Пресвятої Богородиці.

Цього ж дня владика Ярослав освятив цокольне приміщення храму Успення Пресвятої Богородиці, де знаходиться клас облаштований для потреб парафіяльної катехитичної школи.

о. Олег Чупа,
Прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Дрогобицький деканат, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори