SDE

У Дрогобичі відбулась Хресна дорога вулицями міста [фото]

09 квітня 2013
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
Початок хресної ходи
7 квітня на свято Благовіщення та Хрестопоклонну неділю духовенство та вірні Дрогобича молились Хресну дорогу, йдучи вулицями міста. Очолив хресну ходу владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький.

За традицією, Хресна дорога розпочалась перед Катедральним собором Пресвятої Трійці. Упродовж кожної стації священики читали уривок з Євангелії про страждання Ісуса Христа. Відтак зачитувались духовні роздуми відповідно до тематики євангельського уривку. Процесійну ходу молитовним співом супроводжували семінаристи Дрогобицької духовної семінарії. З проповіддю до учасників моління звертались о. Мирон Бендик (ректор семінарії), о. Тарас Коберинко (священик парафії Воскресіння Христового), о. Григорій Комар (протосинкел єпархії) та о. Іван Паньків (декан Дрогобицький).

Варто зазначити, що цьогорічна Хресна дорога була присвячена 1025-літньому ювілею Хрещення Руси-України. Саме тому у своїх проповідях священннослужителі роздумували над знаковими постатями українського християнства, починаючи від апостольських часів та завершуючи мучениками та ісповідниками УКГЦ 20 ст. "Те, що сталося за князя Володимира - Хрещення Руси - це не був початок нашої віри, " - зауважив о. Мирон Бендик. За словами ректора семінарії 988 рік став всенородним визнанням того, що мешканці Київської Русі вже давно ісповідували. Про це свідчать літописці та історики того часу.

Наприкінці Хресної дороги до вірних звернувся владика Ярослав, дякуючи усім за участь у цій хресній ході. Єпископ висловив радість за те, що сьогодні українці мають нагоду вільно святкувати 1025-літній ювілей Володимирового Хрещення. На жаль, такої змоги не було у 1988 році, коли виповнилось 1000 цієї події. У часи більшовицького режиму і по сьогодні вороги українського народу, знаючи що віра у Бога є важливою для українців, використовують різні методи, щоб цю віру зламати. Єпископ пригадав вірним слова архангела Гавриїла, який сказав Богородиці, що речі, які не можливі для людей, може здійснити Бог завдяки силі Святого Духа. Саме у такий спосіб Бог завжди оберігав і продовжуватиме оберігати віруючий український народ. Наприкінці проповіді владика Ярослав побажав усім, завдяки участі в молитві Хресної дороги, бути дітьми віри.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Дрогобицький деканат, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори