SDE

Конференція студентських капеланів [фото]

30 березня 2013
Друк E-mail
Фото ЦДМ
проф. Юрій Кишакевич та студентський капелан о. Олег Кекош спілкуються з Блаженнішим Любомиром
21 березня 2013 року у Києві відбулась конференція на тему: «Капеланське служіння у вищих навчальних закладах». Організатором був Центр академічного душпастирства Київської Архиєпархії. На цей захід прибули капелани та представники вищих навчальних закладів Києва, Львова, Тернополя, Івано-Франківська. Дрогобицький державний педагогічний університет ім. Івана Франка представляли проректор проф. Юрій Кишакевич та студентський капелан о. Олег Кекош.

Після доповідей д-ра п. Ростислава Шемечка, капелани та професори поділилися особистим досвідом академічного душпастирства .

Під час другої частини конференції на тему: «Змінити світ вірою» Блаженніший Любомир Гузар мав особисту зустріч з ректорами, капеланами, викладачами та студентами різних вузів Києва та областей. Після відкритого діалогу проректор ДДПУ професор Юрій Кишакевич презентував свій найстарший офіційний досвід студентського капеланства в нашому університеті, який розпочався ще у 2002 році спільною угодою між ректором Дрогобицького державного педагогічного університету та Єпископом Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ. Модель студентського капеланства в нашому університеті і в нашій Самбірсько-Дрогобицькій єпархії визнаний кращою моделлю для інших вузів України.

Під час особистої зустрічі Блаженніший Любомир Гузар нагородив відзнакою ректора ДДПУ Скотну Н. В. та проректора Кишакевича Ю. Л. за плідний розвиток академічного душпастирства в університетському середовищі.

Бажаємо продовження розвитку академічного душпастирства в ДДПУ та успіхів у цій справі у всіх навчальних закладах України. Нехай світ змінюється на краще вірою і християнським життям кожної людини!

Степан Бобер,
випускник Дрогобицької духовної семінарії,
студент ДДПУ

Теми: студентське капеланство

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори