SDE

Владика Ярослав освятив богослужбову каплицю дитячого садка "Ангелятко" [фото]

24 березня 2013
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
Владика Ярослав під час освячення богослужбової каплиці в садку "Ангелятко"
23 березня владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відвідав з душпастирським візитом Благодійний греко-католицький дитячий садок "Ангелятко", що знаходиться у м. Дрогобичі. У співслужінні священиків Катедрального собору єпископ здійснив чин освячення богослужбової каплиці дитячого садочку.

Відтак було відслужено Архиєрейську Літургію, участь у якій взяли сестри Згромадження св. Йосифа, які опікуються садочком, а також працівники дошкільного закладу, жертводавці та батьки дітей.

Вітаючи усіх з відкриттям богослужбової каплиці, владика Ярослав наголосив на важливості християнського вихованння дитини. Єпископ навів приклад зі Старого Завіту - постать пророка Мойсея, який в дитинстві перебував при дворі єгипетського фараона. Однак завдяки вихованню своєю матір'ю, яка на запрошення дочки фараона, вигодувала його, в душі Мойсея були посаджені паростки віри, які проросли у сприятливий час.

Окрім того, владика подякував сестрам-монахиням Згромадження св. Йосифа, які опікуються благодійним садочком. Як зазначив владика, в УГКЦ до 1946 року існували так звані "захоронки" – заклади дошкільного типу, якими опікувались сестри-служебниці. За свідченням однієї жінки, яка виховувалась у "захоронці" у м. Трускавці, там дітей навчали молитви та вміння любити Бога і Україну. Завдяки цьому багатьом з тих, хто виховався у "захоронках", упродовж десятиліть атеїстичного режиму вдавалось зберегти щиру віру і надію на Господа Бога.

DSC01878
Архиєрейська Літургія у нещодавно освяченій каплиці садка "Ангелятко"

Наприкінці богослуження о. Тарас Гарасимчук, парох парафії Пресвятої Трійці, від імені духовенства та працівників садочку подякував владиці Ярославу за батьківську молитву та душпастирський візит. Отець-парох висловив подяку жертводавцям, завдяки пожертвам яких стало можливим спорудження богослужбової каплиці садка. Священик висловив сподівання, що добра справа виховання наймолодшого покоління українців дасть у майбутньому добрі плоди для добра Церкви та народу.

Довідка

Благодійний греко-католицький дитячий садок «Ангелятко» заснований 22 вересня 2007 р. Це перший християнський дошкільний навчальний заклад у Самбірсько-Дрогобицькій єпархії. У дитсадку функціонує чотири групи загальною кількістю 70 дітей. Через малу кількість дітей вихователь має можливість приділити кожній дитині більше уваги. Дитсадок працює за Базовою програмою Міністерства освіти України «Я у Світі». Директором садка є с. Євфросинія Сеник.

о. Олег Чупа,
Прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Автор світлин - Олег БІСИК

Теми: Садок «Ангелятко», Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори