SDE

Владика Ярослав у Сиропусну неділю: Якщо хочемо отримати від Господа прощення провин, маємо бути готові пробачити наших ближніх

18 березня 2013
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
Владика Ярослав уділяє дияконські свячення бр.Володимиру Олексяку
17 березня владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію у Катедральному соборі у м. Дрогобичі. Під час Святої Літургії єпископ рукопоклав у диякони Володимира Олексяка, випускника Дрогобицької духовної семінарії.

Під час проповіді єпископ пригадав вірним, що наступного дня розпочнеться Великий піст - "період духовної мандрівки, завдяки котрій прагнемо оздоровити наші відносини з Богом, з ближніми і з самими собою". За словами владики Ярослава, навернення до Бога починається з усвідомлення людиною її актуального стану. Іншими словами, кожен мусить дати собі відповідь: яким є його ставлення до Бога, до ближнього та до самого себе.

Розмірковуючи над власним спасінням, християнин починає розуміти, що життя у гріху - це рабство, "єгипетська неволя". Подібно як ізраїльтяни були поневолені єгипетським народом, так і людина, поневолюється гріховними пристрастями гніву, нечистоти, захланності, скупості, обмови чи осуду. Пригадуючи вірним євангельські слова Христа, владика Ярослав додав: "Коли захочемо пережити добре великодню сповідь і отримати від Господа прощення наших провин, мусимо також бути готовими простити іншим їхні провини і просити пробачення за те зло, яке ми самі завдали нашим ближнім".

Після завершення богослужіння єпископ привітав новопоставленого диякона та подякував його батькам за християнське виховання сина. Владика також подякував усім, хто товаришував нововисвяченому диякону на його духовному шляху.

о. Олег Чупа,
Прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: свячення, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори