SDE

В УКУ експерт з Італії розповіла про небезпеку гендерної ідеології [аудіо]

28 листопада 2012
Друк E-mail
www.ucu.edu.ua
Владика Ярослав (Приріз), Голова Богословського відділу УГКЦ, під час конференції "Теорії ґендеру"
27 листопада в УКУ відбулася конференція-семінар на тему «Теорії ґендеру», де серед учасників відбулося обговорення поняття «ґендер», причини його виникнення та розповсюдження, а також ті небезпеки, які він може принести, якщо Церква перестане дотримуватися своїх віковічних моральних постулатів.

Головним доповідачем була професор з Італії Марія Луїза Ді П'єтро (лікар-ендокринолог та фахівець з питань біоетики). У своїй доповіді експерт зупинилася на негативних наслідках сексуальної революції, вказала на причини виникнення та розвитку ідеології ґендеру, розповіла про її розповсюдження та вказала на негативний вплив даного явища на суспільство. На думку професора Ді П'єтро, лише правильне виховання, зокрема статеве виховання дітей, підлітків та молоді, допоможе зупинити деструктивний рух новітніх теорій. Важливу роль у цьому повинні також відіграти виховання морального почуття та моральної зрілості. «Необхідно допомогти дитині впорядкувати власну діяльність; забезпечувати врівноважену любов і свідчення цінностей; виховувати здатність відмовлятися; виявляти зроблене добро, а не лише зло; виховання статевої стриманості та скромності».

«Ще донедавна широкому загалу не тільки в Україні, але загалом у світі, термін «ґендер» був зовсім невідомий. Однак раптово він став одним з провідних принципів певних ідеологій. Метою гендерної ідеології є створення нового типу людини, яка наділена свободою обирати і втілювати в життя свою сексуальну ідентичність незалежно від біологічної статі. Зрозуміло, що подібні позиції є неприйнятними з точки зору християнської моралі. Але ще більш занепокоює те, що гендерна ідеологія захищається державними та міжнаціональними інститутами, а традиційні моральні цінності дискримінуються і переслідуються. Якщо цей її наступальний рух не зупинити, то скоро християни і всі ті, хто притримується віковічних моральних постулатів, ризикує перетворитись на правопорушників», – зазначив голова Богословського відділу УГКЦ Преосвященніший Владика Ярослав (Приріз).

Організаторами конференції-семінару виступили Богословський відділ УГКЦ спільно зі Школою біоетики УКУ. Учасниками заходу стали понад 120 осіб, зокрема представники різних єпархій, екзархатів, монаших згромаджень, семінарій та комісій УГКЦ.

«Сьогодні ми зібралися, щоб краще ознайомити в першу чергу наше церковне середовище з цією проблематикою та обговорити проблеми та виклики, які з нею пов'язані. Ми не маємо права дати собі нав'язати спосіб мислення, який суперечить нашій багатовіковій культурі, опертій на християнських моральних цінностях», – зазначив Преосвященніший Владика Ярослав (Приріз).

Довідка

Марія Луїза Ді П'єтро, ендокринолог і лікар, експерт з біоетики при Католицькому Університеті в Римі; Президент Етичного Комітету дитячої лікарні «Дитятко Ісус» в Римі; Член Етичного Комітету Університетської Поліклініки «А. Джемеллі» в Римі; Член Папської Академії Pro Vita. Секретар ФІБІП (Міжнародної Федерації Центрів Біоетики Персоналістичного напрямку); Професор біоетики на факультеті медицини та хірургії Католицького Університету у Римі. Гостьовий професор Етики життя і здоров'я при Міжнародному Інституті Душпастирства охорони здоров'я «Camillianum» в Римі. Гостьовий професор біоетики та подружнього життя при Папському Інституті «Івана Павла ІІ», який спеціалізується вивченням питань родини і подружнього життя при Папському Лятеранському Університеті у Римі. Автор багатьох книжок, перекладених на іспанську та португальську мови. Її ключове зацікавлення темами виховання здоров'я, етичного консультування, дослідження стовбурових клітин, штучне запліднення (ДРТ), запобігання непліддю та лікування безпліддя.

АУДІО - Вступне слово Владики Ярослава (Приріза), голови Богословського відділу УГКЦ, Єпарха Самбірсько-Дрогобицького, під час конференції-семінару на тему «Теорії гендеру», яка відбулася 27 листопада в УКУ.

Джерело: сайт УКУ

Теми: уку, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори