SDE

Владика Ярослав (Приріз) відвідав парафію Христа Чоловіколюбця у м.Стебнику [фото]

05 листопада 2012
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
Владика Ярослав (Приріз) разом зі священиками та вірними, м. Cтебник
4 листопада владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, здійснив душпастирський візит до парафії Христа Чоловіколюбця у м. Стебнику на Дрогобиччині. У співслужінні о.Мирона Бендика (ректора семінарії), о.Петра Івасівки (декана Трускавецького), о.Володимира Лужецького (адміністратора парафії) та священиків Трускавецького деканату єпископ відслужив Божественну Літургію.

Під час проповіді владика Ярослав пояснив вірним значення притчі про багача і Лазаря, про яку розповідалось у недільному Євангелії. Як зауважив владика, цікавою деталлю цієї притчі є те, що вона не повідомляє імені багача, а лише – вбогого, ім'я якого – Лазар – з єврейської мови означає "Бог допомагає". За словами владики, становище, в якому перебував Лазар, ставило його перед трьома великими спокусами: осуду, нарікання та відчаю. "І в цій духовній боротьбі Лазар одержав блискучу перемогу", – сказав у підсумку владика Ярослав.

Архиєрей пригадав вірним, що Господь щодня у різний спосіб звертається до людини, а через Святі Тайни зливає на неї Свою силу і благодать. Тому якщо християнин прислухатиметься до цього голосу Божого, що звучить через Церкву, і віритиме Його Слову, то може бути певним, що успадкує життя вічне.

Після завершення Літургії владика Ярослав привітав вірних з 19-річчям з дня заснування їхньої парафії. Єпископ також вручив привітальну грамоту о. Володимиру Лужецькому (настоятелю парафії), який у цей день святкував 50-літній ювілей.

Як повідомив прес-службі єпархії о. Володимир Лужецький, у червні 1996 року при парафії Христа Чоловіколюбця у м. Стебнику розпочалось будівництво нового храму. На даний час будівництво святині перебуває на завершальній стадії. При парафії діє катехична школа, спільнота "Матері в молитві", а також відбуваються бесіди з молоддю на теми духовного життя.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Трускавецький деканат, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори