SDE

Духовенство єпархії обговорило літургійний та соціальний напрямки синодальної стратегії «Жива парафія – місце зустрічі з Христом» [фото]

02 жовтня 2012
Друк E-mail
Ілюстрація
Синод Єпископів УГКЦ, що відбувся у Бразилії у вересні 2011 р.Б., затвердив стратегію загальноцерковного розвитку УГКЦ до 2020 року Божого
Упродовж вересня та жовтня у Самбірсько-Дрогобицькій єпархії відбувається другий етап навчально-практичних семінарів для духовенства. Під час спільних зустрічей священики роздумують на окремими пунктами синодальної стратегії розвитку УГКЦ – «Жива парафія – місце зустрічі з Христом». Цього разу протягом 4 регіональних зустрічей священики обговорюватимуть два напрямки синодальної стратегії – «Літургія і молитва» та «Служіння ближньому».

"Навчально-практичні семінари мають на меті допомогти кожному священикові глибоко осмислити своє покликання та зміст свого служіння," – наголосив владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, підводячи підсумки 2-го регіонального туру семінару, який відбувся 1 жовтня у Трускавці. Архиєрей зазначив, що кожен священик є відповідальним за дар священства, який через Церкву довірив йому Господь.

Участь у 2-му турі семінару взяли близько 60 священиків. Зустріч розпочалась спільною молитвою. Відтак о. Григорій Комар, протосинкел єпархії, представив священикам двох лекторів цього семінару. Про літургійний напрямок синодальної програми присутнім розповів о. д-р Василь Рудейко, викладач Українського католицького університету. Аспект служіння ближньому представив о. ліц Ігор Козанкевич, директор "Карітасу СДЄ".

Опісля відбулась працях у групах, де священики обмінювались досвідом душпастирювання, а також висловлювали пропозиції стосовно можливостей втілення синодальної стратегії "Жива парафія – місце зустрічі з Христом" у парафіяльному житті з огляду на індивідуальні особливості кожної парафіяльної спільноти.

Нагадаємо, що у березні цього року відбувся перший етап навчально-практичних семінарів для духовенства. Темою семінарів був напрямок синодальної стратегії – «Боже Слово та Катехизація (Керигма)».

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: протосинкел, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори