SDE

У с.Довжки на Сколівщині відбулись святкування з нагоди 100-літнього ювілею храму

24 вересня 2012
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
Владика Ярослав (Приріз) та священики, які брали участь в урочистій Літургії, с. Довжки Сколівський р-н
23 вересня у с. Довжки на Сколівщині відбулись святкування з нагоди 100-літнього ювілею місцевого храму. З цієї нагоди місцеву громаду вірних відвідав владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький. Перед входом до храму єпископа процесійно зустріли вірні на чолі з настоятелем храму о. Василем Нагиною.

Варто зазначити, що громада с. Довжки, готуючись до ювілейних святкувань, подбала про оновлення своєї святині. Перед початком Святої Літургії архиєрей здійснив чин освячення древнього храму після реставраційних робіт. Відтак у співслужінні прот. Романа Качали (декана Тухольківського) та 12 священиків з різних деканатів єпархії владика Ярослав відслужив Божественну Літургію.

"100-літній ювілей храму – це знакова подія для всіх нас, адже цей храм є важливим свідоцтвом любові до Бога багатьох поколінь, наших батьків, дідів та прадідів", – зазначив єпископ, вітаючи вірних с. Довжки. У своїй проповіді владика Ярослав закликав вірних старанно розбудовувати та постійно оновлювати нерукотворні храми, якими є їх душі. Відтак, на думку єпископа, будова храму, яка розпочалась 100 років тому буде постійно тривати завдяки духовним подвигам кожного парафіянина. Архиєрей закликав вірних дбати про те, щоб храм відвідували їхні діти, бо "таким, – за словами Христа, – належить Царство Небесне".

Зазначимо, що євангельське читання цієї неділі готувало вірних до свята Воздивження Господнього. Подаючи коментар на цей уривок, владика Ярослав наголосив: "Хрест є центральним таїнством християнської віри: хто носить його на грудях, знаменує себе цим знаком, тримає його у своєму домі для почитання – той визнає, що він є християнином".

Рівно ж, за словами архиєрея, через це недільне євангельське читання Церква відкриває нам таємницю Хреста як виразу Божої любові до нас. Адже Єдинородний Син Отця помер на Хресті, щоб кожний, хто увірує в Нього, жив життям вічним. Наприкінці проповіді владика закликав усіх не встидатись на кожному місці визнавати святе ім'я Христове, пам'ятати повсякчас про Господа та просити у покаянні прощення своїх провин.

Після завершення о. Василь Нагина подякував єпископові за душпастирський візит, а також усім священикам та гостям, які розділили з вірними с. Довжки радість 100-літнього ювілею храму. Священик рівно ж склав подяку всім жертводавцям та працівникам, які долучились до віднови місцевої святині.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Тухольківський деканат, оновлення храму, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори