SDE

Відбулась велопроща «Христос із нами: сьогодні – днесь!»

26 липня 2012
Друк E-mail
Під таким гаслом 20-21 липня відбулася ІІ тематична велопроща до Лаврова, яку провадив Самбірський Деканальний Катехитичний Осередок. Понад 30 учасників, а це діти, молодь та дорослі, згуртувались разом, щоб загартувати свій дух та тіло і прославити Господа у такий незвичний спосіб. Ця велопроща присвячена Року Святих Таїнств, тому її тематика якнайглибше висвітлює правдиву дійсність, що саме у Святих Таїнствах Господь є із нами: сьогодні –днесь. Цю дійсність Христос підтвердив Своїми словами перед Вознесінням: «Отож Я з вами по всі дні аж до кінця віку» (Мт.28, 20) Христос продовжує навчати, зціляти, прощати, животворити в Церкві, і тому Церква – це таїнство Його присутності, місце зустрічі Бога і людини (Катехизм УГКЦ «Христос – наша Пасха», п.404). Святий Лев Великий, Папа Римський (V ст..), наголошує: «Усе, що Христос діяв упродовж свого земного життя, не перервалося, а перейшло до таїнств церковних».

Тому у цій велопрощі організатори під керівництвом голови Деканального Катехитичного Осередку о.Ігоря Стецьківа намагались якнайкраще донести прочанам необхідність Святих Таїнств для кожної людини, розкрити їх значення та заохотити до зустрічі з Христом через участь у них. До організаційної групи ввійшли молодіжні лідери та катехити. Була складена програма прощі, підготовлені теми по усіх Святих Таїнствах. Прочани працювали в групах: дитяча група (відповідальний - Дмитро Кудін), молодіжна група (відповідальна – Маряна Темник), група дорослих (відповідальна – Вікторія Марко), також відбувались загальні заняття для усіх прочан, які провадили о.Ігор Стецьків та катехит Вікторія Марко. Дуже цікавими та повчальними були проповіді отця Ігоря, який освячував усіх прочан водою, пояснюючи їм Таїнство Хрещення, ламав хліб, вмокав у вино та роздавав усім, пояснюючи Таїнство Пресвятої Євхаристії. Також у Лаврівському монастирі св..Онуфрія після Таїнства Покаяння та Пресвятої Євхаристії усі прочани мали змогу прийняти Таїнство Єлеопомазання.

Проща почалась із Святої Літургії у церкві Різдва Пресвятої Богородиці, а закінчилась подячним Молебнем до Богородиці у церкві Покрови Пресвятої Богородиці. В дорозі велопрочани мали змогу зупинитись у Старому Самборі, де їх радо зустріли декан отець Михайло Николин та вірні. Був відправлений Молебень, та усі мали змогу підкріпитися смачною їжею. Вже на території монастиря, вечором, на розпаленому вогнищі була приготовлена смачна вечеря. Опісля проводились бесіди, запитання-відповіді, молились разом при вогнищі із запаленими свічками Ісусову Молитву. Наступний ранок скликав усіх на Сповідь та Святу Літургію і, як було уже зазначено, уділялось Таїнство Єлеопомазання.

Хочемо щиро подякувати ігумену Лаврівського монастиря о.Миколаю за теплий прийом, декану Старосамбірському о.Михайлу Николину за спільну молитву, обід, а також усім тим людям, які допомогли нам в організації цієї прощі своєю молитвою, пожертвою, продуктами харчування, транспортом. Хай Господь винагородить їх усіх!

Повідомила
Вікторія Марко

Теми: Самбірський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори