SDE

Владика Ярослав (Приріз) в ІІ-у неділю по П'ятидесятниці: «Заклик Христа – "Іди за Мною" – це початок духовного народження людини»

18 червня 2012
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
Владика Ярослав уділяє дияконські свячення бр. Андрію Стецику
На цьому наголосив 17 червня єпископ Самбірсько-Дрогобицький, коментуючи Євангельське читання під час Божественної Літургії у Катедральному храмі Пресвятої Трійці.

«Апостоли були покликані, щоб після Господнього Вознесіння на небо, продовжити справу спасіння людського роду, яку започаткував Ісус Христос своїм воплоченням, народженням та хресною смертю», – зауважив владика Ярослав, вказуючи вірним на зміст покликання Христових учнів.

Як зазначив архиєрей, тема спасіння Богом людини є провідною думкою усієї Біблії. Святе Письмо розповідає нам, як Господь влаштовує шлях спасіння для цілого людства.

«Першим кроком на цьому шляху є навернення: навернення зі злої дороги, навернення до Бога, відкинення гріха», – додав єпископ, говорячи про початок шляху спасіння у житті кожної людини. Коли грішник відгукується на заклик Христа йти за Ним, відтоді починається його життя з Богом. «Це перший крок до спасіння, до прощення, миру, любові, правдивої свободи», – додав архиєрей.

Зауважимо, що під час Божественної Літургії владика Ярослав рукопоклав у дияконський сан Андрія Стецика, випускника Дрогобицької духовної семінарії. Відкликаючись до Євангельської розповіді, владика зазначив, що дияконські свячення бр.Андрія, який поступив до семінарії, маючи вже вищу освіту, – це приклад ствердної відповіді людини на Боже покликання. Архиєрей подякував батькам новопоставленого диякона, а також усім, хто товаришував йому на духовному шляху.

Нагадаємо, що напередодні, 16 червня, владика Ярослав в каплиці Дрогобицької духовної семінарії уділив нижчі свячення (свічконосця, читця, піддиякона) випускникам 2012 року.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Катедральний собор, свячення, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори