SDE

Владика Ярослав на свято Вознесіння Господнього: "Господь зійшов не для того, щоб піти від людей, а для того, щоб наблизитися до кожної людини"

25 травня 2012
Друк E-mail
Ікона
Возесіння Господнє
На цьому 24 травня наголосив Преосвященний владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, який цього дня відслужив Божественну Літургію у Катедральному Соборі Пресвятої Трійці у м.Дрогобичі.

У пастирському слові до вірних архиєрей розповів про богословське значення свята Вознесіння Ісуса Христа: "Вознесіння не можна розуміти у фізичному значенні, але радше як остаточну прославу Воплоченого Слова та довершення діла Відкуплення, яке полягало на поєднанні того, що – земне, з тим, що – небесне". На це, за словами архиєрея, вказує кондак свята Вознесіння, що розпочинається наступними словами: "Сповнивши промисел щодо нас...".

Вартими окремої уваги, на думку єпископа, є слова євангелиста Луки про те, що апостоли повертались з Оливної гори "з великою радістю". На перший погляд, ці слова видаються дивними, адже учні розлучились з Божественним Учителем, закінчився період їх радісного спілкування з воскреслим Христом. Однак під час вознесіння Христос запевнив учнів, що ніколи не залишить їх: "Ось Я з вами по всі дні аж до кінця віку". Відтак владика Ярослав підсумував: "Христос не залишив апостолів і перебував з ними підчас їх проповіді". Подібно Ісус перебував з мучениками під час їх страждань, і вони відчували Його допомогу. Подібно Господь перебував із преподобними і полегшував їх подвиги. "Він з усіма, хто Його любить і виконує Його заповіді й тут на землі ми можемо Його зустріти", - додав наприкінці проповіді єпископ.

Зазначимо, що під час Літургії єпископ рукопоклав у дияконський сан піддиякона Василя Куцика, випускника Дрогобицької духовної семінарії. Напередодні, 23 травня, у Катедральному соборі владика Ярослав уділив піддияконські свячення п'ятьом випускникам Дрогобицької духовної семінарії: Василю Куцику, Роману Скаличу, Юрію Фоку, Андрію Стецику, Мар'яну Тупичаку.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: свячення, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори