SDE

Спеціалісти з Голландії допомагають людям із вадами зору в «Карітасі»

28 квітня 2012
Друк E-mail
Фото БФ "Карітас"
Спеціалісти з Голландії допомагають людям із вадами зору
У четвер, 26 квітня, у Благодійному Фонді «Карітас СДЄ УГКЦ» відбувся прийом людей із вадами зору, який провели спеціалісти з голландського благодійного фонду «Евіденте», що допомагає бідним людям.

Місія фундації «Евіденте» розпочалася 23 квітня та триватиме до 30 квітня і відбуватиметься у Львівській та Івано-Франківській областях. У Дрогобичі спеціалісти прийняли за один день більш ніж 70 осіб. В першу чергу це люди, які не мають достатньо коштів, щоб пройти необхідне обстеження та придбати собі окуляри. Зокрема, лікарі оглянули реабілітантів Центру «Назарет» та мешканців спільноти взаємодопомоги безпритульним «Наша хата». «Давно хотів потрапити на прийом до хорошого спеціаліста, щоб мати можливість читати, адже з віком дуже погано бачу, - розповідає Петро, який проходить реабілітацію у «Назареті». – Дуже радий, бо тут мені підібрали хороші окуляри».

Впродовж місії експерти-оптометристи проводять обстеження зору пацієнтів. Якщо можна буде покращити зір, забезпечивши кращі або спеціальні окуляри, спеціалісти виписують рецепт, згідно з яким у Голландії виготовлять дані замовлення.

Після повернення до Нідерландів Евіденте безкоштовно передасть нові окуляри установам-учасникам для роздачі пацієнтам, що пройшли обстеження. Процес виготовлення, транспортування і розмитнення вантажу триватиме 3-4 місяці.

Фонд Евіденте уже понад 40 років допомагає людям із проблемами зору в різних країнах світу. Спеціалісти фонду побували вже у 23 країнах та змогли безкоштовно допомогти багатьом тисячам людей із вадами зору.

У Львові та Івано-Франківську перша гуманітарна допомога міжнародного благодійного фонду відбулася у травні 2009 року.

«Ми починали з допомоги дуже бідним людям, бездомним, сліпим дітям. За ці роки ми проїхали вже багато східних і навіть африканських країн, і чітко переконані, що людям, які мають проблеми із зором, але не мають освіти і грошей, щоб вирішити їх, треба допомагати якнайбільше. Це і намагаємося зробити, не маючи ні найменшої комерційної зацікавленості, бо такої і бути не може. Адже наша робота і місія тримається на ідеї солідарності та якнайбільшої допомоги людям», - наголошує Роб Боон, фахівець з оптометрії, який оглядає пацієнтів на Західній Україні.

Наталія Яцик,
менеджер зв'язків з громадськістю БФ «Карітас СДЄ УГКЦ»

Теми: карітас

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори