SDE

Працівники БФ "Карітас" організували Святу вечерю для самотніх людей [фото]

11 січня 2012
Друк E-mail
Фото БФ "Карітас"
Святвечір у Карітасі
6 січня, у переддень величного свята Різдва Христового, працівники Благодійного Фонду «Карітас СДЄ УГКЦ» вже традиційно організували та провели Святу вечерю для усіх самотніх, бездомних та потребуючих людей нашого міста.  

 

Розпочали зі спільної молитви, після якої отець Ігор Швед привітав усіх присутніх з наступаючими світлими святами Божого народження, побажавши миру у серцях, взаєморозуміння та витривалості. Вечеря складалася з традиційних для українського столу страв – куті, пампушків, вареників, борщу, риби та інших Після цього усі гості, серед яких були і мешканці спільноти «Наша хата», яка діє при Реабілітаційному Центрі «Назарет», і інші потребуючі та соціально незахищені жителі нашого міста, яких запрошували до вечері працівники «Карітасу» напередодні, пригощалися стравами святовечірнього столу. Зворушливо було спостерігати за посмішками людей, для яких ця вечеря стала промінчиком світла у їхньому важкому та безрадісному житті.

Звичайно ж, який Святий вечір без колядок? Пригостившись частуванням, усі присутні мали змогу поколядувати, прославляючи радісну звістку про народження Божого дитятка. Далі ж увазі гостей було запропоновано святковий вертеп, підготовлений учасниками дитячо-молодіжного Центру підтримки дітей трудових мігрантів «Разом – сильніші». Діти представили чудове різдвяне дійство, співали гарні колядки, тим самим доповнивши святкову атмосферу вечері. Проте навіть на цьому подарунки для гостей не закінчилися. Далі виступили діти та молодь з особливими потребами з Центру дозвілля «Дивовижні долоні». Вони також з піднесенням розповідали вірші, прославляючи величність наступаючих свят.

Усі гості залишилися дуже розчуленими та задоволеними увагою та своєю участю у Святвечорі. Кожен дякував організаторам, отримавши пакуночки з їжею після закінчення вечері.

Працівники «Карітасу СДЄ» висловлюють глибоку вдячність усім небайдужим людям, які долучилися до організації Святвечора, відгукнувшись на оголошення у засобах масової інформації чи на наші особисті прохання. Пам'ятаймо, що тільки разом ми здатні допомогти знедоленим та потребуючим, подарувавши їм радісні миті спільного святкування Різдва Христового.

Наталія Яцик,
менеджер зі зв'язків з громадськістю
БФ «Карітас СДЄ УГКЦ»

Фоторепортаж

Теми: карітас

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори