SDE

У Єпархіальному музеї в Трускавці відкрилась виставка дитячих робіт «Світ без насильства»

22 грудня 2011
Друк E-mail
Фото Єпархіального музею
Виставка "Світ без насильства"
14 грудня у Єпархіальному музеї відкрилась виставка дитячих робіт «Світ без насильства». Історія цієї виставки така.З ініціативи благодійної організації «Карітас» на початку осені цього року розпочався конкурс дитячих малюнків на тему «Світ без насильства», в рамках реалізації проекту по протидії торгівлі людьми за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Конкурс тривав понад три тижні до 4 жовтня 2011 року. Після цього всі роботи були презентовані на виставці малюнків, який відбувся протягом 5-24 жовтня в м. Дрогобич у Палаці Мистецтв. Участь у конкурсі брали школярі Львівської області у віці від 8 років до 16 років.

Організатори конкурсу поставили перед учасниками таке завдання – мовою малюнків продемонструвати «Світ без насильства» очима дітей, показати контраст між гармонією та дисгармонією, пов'язаною із торгівлею людьми, нелегальною трудовою міграцією, рабством в сучасному світі. Таким чином ми хочемо привернути увагу громадськості до цих проблем і тим самим застерегти їх від небезпеки.

На відкритті виставки о.Ігор, Директор Карітасу Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ сказав: «Можливо, у вашому віці не всі знають, що таке насильство. На щастя. Але частина дітей терпить знущання батьків, що зловживають алкоголем та наркотиками, в школах у відносинах між дітьми теж трапляються моменти насильства. Ці ваші малюнки – це кроки до змін. Не забувайте, що Господь Бог є з Вами. Якщо звертатимемося до нього, то насильства або не буде зовсім, або буде його мало. Ви в силі змінити цей світ!».

Запрошуємо усіх небайдужих до творчості наших дітей відвідати виставку, яка буде триватити у Єпархіальному музеї з 14 грудня до 25 лютого 2012 року.

Тарас Шафран,
Директор
Єпархіального музею

Теми: Єпархіальний музей

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори