SDE

У Єпархіальному музеї в Трускавці відкрилась виставка живопису «Барви Львова» Богдана Задорожного

21 лютого 2013
Друк E-mail
Фото Єпархіального музею
Виставка живопису «Барви Львова»
У Єпархіальному музеї м. Трускавця 20 лютого 2013 року відкрилась виставка живопису «Барви Львова» Богдана Задорожного. Творчість львівського мистця Богдана Задорожного породжена не метушнею заполітизованого зурбанізованого суспільства XXI ст., а швидше засвідчує тонку і вразливу до краси душу поета-романтика минулого віку. Він не порушує ні глобально-політичної, ні історично-національної проблематики, не ставить перед собою ультрамодних завдань авангардових колористичних експериментів, а просто і щиро намагається відтворити живописну таїну кожного куточку рідної землі. Землі, де ступала нога художника.

Значне місце в творчості художника займає портретний жанр - створені ним портрети друзів і знайомих намальовані легко і звучно, з глибоким почуттям. Образи переконливі і живі, легко і вправно виконані технічно. Авторові у м'яких пластичних формах, побудованих за допомогою теплих тональних співвідношень вдається висвітлити внутрішню суть портретованих осіб, акцентувати їх характерну значимість.

А ще - професійно виконані вітражні композиції сакрального призначення, скляні квітково-орнаментальні панно та вітражі для житлових інтер'єрів.

Таким постає перед нами творче обличчя Богдана Задорожного - художника образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва.

Виставка живопису триватиме два місяці, отож усіх охочих радо запрошуємо до нашого музею, помилуватися та відчути насолоду справжнього мистецтва.

Теми: Єпархіальний музей

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори