SDE

На засіданні Катехитичної комісії Самбірсько-Дрогобицької Єпархії представлено зведений план організації та проведення Року Святих Таїнств

22 грудня 2011
Друк E-mail
У четвертому засіданні Катехитичної комісії  Самбірсько-Дрогобицької Єпархії, яке відбулося 16 грудня 2011 року в приміщенні Дрогобицького Інституту Пресвятої Трійці, взяли участь  о. Микола Витівський (Голова Єпархіальної Катехитичної Комісії), Осип Коцюба (референт з питань катехизації) та голови деканальних катехитичних осередків: о. Роман Каденюк (Дублянський д-т), о. Ігор Стецьків (Самбірський д-т),  о. Ярослав Олива(Судововишнянський д-т), о. Павло Коляса(Старосамбірський д-т),  о. Осип Славич(Мокрянський д-т), о. Дмитро Заміщак (Дрогобицький д-т), о. Петро Підлубний (Бориславський д-т), о. Андрій Осередчук (Трускавецький д-т), о. Андрій Древняк(Добромильський д-т), о. Ярослав Мельник (Сколівський д-т), о. Анатолій Демченко (Мостиський д-т), о. Василь Нагина (Тухольківський д-т),  о. Роман Шибунька (Висоцький д-т), о. Андрій Смольський (Турківський д-т), о. Василь Сенечин (Лішнянський д-т), о. Мирослав Хом`як  (Меденицький д-т).

 

1. Учасники засідання ознайомилися з Пастирським листом Блаженнішого Святослава "Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом".

2. Було обговорено видання “Душпастирського катехитичного порадника” та створено робочу групу (о. Микола Витівський, Осип Коцюба, п. Вікторія Марко, п. Оксана Ляховин), яка проведе своє засідання 26 грудня і свої пропозиції, зауваги передасть до Катехитичної комісії КГВА.

3. Учасникам засідання о. Микола представив зведений план організації та проведення Року Святих Таїнств та запропонував розглянути нагальні питання щодо проведення Року Святих Таїнств у єпархії. Після обговорення було прийнято рішення провести фестивалі вертепів(учасники – діти катехитичних шкіл) на деканальному рівні (15 січня або в інший зручний для деканату час). Відповідальними за проведення є голови ДКО.

4. Було запропоновано Пам`ятку про душпастирські відвідини з йорданським благословенням, розроблену Катехитичною комісією Києво-Галицького Верховного Архиєпископства. У ній подається план заходів з нагоди Року Святих Таїнств.

5. Також відбулося обговорення Положення про організацію та проведення брейн-рингу для учнів катехитичних шкіл на деканально-патріаршому рівнях у 2012 р. 

Для підготовки дітей до цього заходу послужать розроблені о. Миколою Витівським «Катехитичні головоломки» на тему Святих Таїнств, видані Катехитичної комісією СДЄ.

6. Інформація про заснування Катехитичних шкіл, візитації ДКО.

7. Катехитичною комісією Києво-Галицького Верховного Архиєпископства буде організовуватись семінар для директорів катехитичних шкіл (27-29 грудня в Брюховичах).

За пропозицією Голів ДКО від нашої єпархії участь у семінарі візьмуть:
с. Анастасія Мостипанська, п. Вікторія Марко, п. Галина Куциняк

Осип Коцюба,
Секретар Катехитичної комісії СДЄ

Теми: Катехитична комісія

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори